a orban 1 Egyéb 

Anyaország: Kicsit megpiszkálják az egykori spicliket és komcsikat; vajon a fideszes volt ügynökök és bolsevikok is egyszer napirendre kerülnek?

a orban 1Több mint száz egykori III/III-as ügynöktől, illetve örökösétől vonja meg a kormány a nyugdíjpótlékát – tudta meg a Hír Televízió Rétvári Bencétől, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárától.

Elmondta: a tárcán belül felállított bizottság körülbelül ezer olyan embert vizsgált meg, akik még a kommunista rendszerben kaptak állami kitüntetést, és emiatt nyugdíjpótlékra voltak jogosultak. A testület azoktól vonja meg a havi 8 ezertől 16 ezer forintig terjedő juttatást (hát, nem valami kemény büntetés!), akik szerepet játszottak az 1945 és 1949 közötti demokratikus államrend leépítésében, az 1956-os forradalom leverésében, az MSZMP-ben és a KISZ-ben, állami vezetők voltak a szocializmus alatt, vagy titkosszolgálati múltjuk van. A szám még állítólag nem végleges, a bizottság tovább vizsgálja a többi érintett nyugdíj-kiegészítését.

Egyelőre százkilenc besúgótól és komcsitól vonják meg az említett juttatást.

Mi lesz azonban azokkal a mai fideszes tisztségviselőkkel, akik ügynök múlttal rendelkeznek, vagy minimum kiszolgálták a Magyar Szocialista Munkáspártot (MSZMP), illetve tisztséget töltöttek be a Kommunista Ifjusági Szövetségben (KISZ)? Ők is majd egyszer napirendre kerülnek?

Lássuk kik ők, illetve milyen múlttal rendelkeznek.

Kövér László – KISZ titkár és az MSZMP Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Orbán Viktor – Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár (Orbán apuka párttitkár volt az átkosban)
Mikola István – Hazafias Népfront, elnök
Fónagy János – MSZMP tag
Vonza András – MSZMP tag
Szabadi Béla – MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály – KISZ titkár
Rogán Antal – KISZ titkár
Deutsch Tamás – KISZ titkár
Stumpf István – MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond – MSZMP tag, kormánytag, III/2 besúgó, szabadkőműves
Matolcsy György – MSZMP tag, III/2 ügynök
Martonyi János külügyminiszter – MSZMP tag, III/2 besúgó, Bilderberges szabadkőműves

Ágoston András és Csorba Béla arra fogja biztatni a délvidéki magyarságot, hogy a következő választásokon rájuk szavazzon.

A képen: Orbán Viktor és Kövér Laca, a két régi jó KISZ-es cimbora    

F. L.

Hasonló hírek