a djokovic 310 Egyéb 

Sport és politika: Đoković benyalt Vučićnak

a djokovic 310Novak Đoković vitathatatlanul tehetséges, ám rendkívül arrogáns, öntelt és irritáló teniszező megvan róla győződve, hogy szellemes (bohóckodik a meccsek előtt, alatt és után, női parókákat tesz a fejére, táncol a játszmák szünetében) és okos (rendszeresen nyilatkozik világpolitikai jelenségekről, “elemzi” azokat).

A Đokovićra allergiás szurkolókban (akik között – a különböző honlapokon olvasható hozzászólásokból ítélve – furcsamód egyre több szerb is található) legújabb nyilatkozatával alighanem tovább fokozza a vele szembeni antipátiát.

 

 

Miután apja, Srđan Đoković az egész család nevében részt vett Boris Tadić legutóbbi választás előtti nagygyűlésén, Novak eljátszotta, hogy haragszik a “faterjára”, mert nem akarja, hogy a nevét bármelyik politikuséhoz kössék.

Ma azonban fényesre nyalta Aleksandar Vučićnak, a szerb kormány első alelnökének a … talpát. Először örömét fejezte ki, hogy Vanja Udovičić vízilabdázó lett az új szerb sportminiszter, majd hozzáfűzte: az a tény, hogy Vučić javasolta erre a posztra, még nagyobb bizalommal tölti el. Végül pedig Vučićot nagyon jó képességű politikusnak nevezte.

A mindenkori szerb rezsimnek való nyalizás mögött a Đoković család azon szándéka állhat, hogy tovább pumpálja a szerb államot. Emlélkeztetőül: pár évig az állam pénzelte Đokovićék Serbia Open tornáját, de aztán elzárta a csapot. Most lehet, hogy újra megnyílik.

Pedig, mint tudjuk, Novak Đoković multimilliárdos, aki “patrióta” létére – ahelyett, hogy hazájában adózna és járulna hozzá Szerbia gazdasági felépüléséhez – Monacóba költözött csak azért, mert ott kedvezőbb az adórendszer.

A képen: Novak Đoković

F. L.

Hasonló hírek