Egyéb 

Szerbiai adóslista: az első három magánszemély 70 millió euróval lóg

tajkunokSzerbiában közzétették a legnagyobb adóssággal rendelkező személyek listáját. Az első három helyezett összes tartozása megközelíti a 70 millió eurót! Egy másik listán 482 adós vállalat neve is szerepel. A listások összes tartozása 60 milliárd dinár körül alakul, ami elképesztő 513 millió eurót jelent. A Zastava (Zászló) fegyvergyár 6,7 milliárd dinárral lóg az államnak, de először fordul elő, hogy egy kormányminisztérium is szerepel az adóslistán.

Az adóhivatal korábbi ígéreteivel ellentétben nem sikerült csökkenteni az adósok névsorát, és vannak szereplők, akik tovább halmozták azokat. Természetesen, a folyószámlák blokkolását és terhelését is elvégezték, de mindez nem vezetett eredményre. Egyes újraszervezés alatt álló vállalatok esetében nem zárolták a számlákat, ezeket az eseteket külön kezelik.

Az érintett cégek igazgatói és képviselői különbözőképpen tolmácsolják a nyilvánosságra hozott összegeket. Van, aki arról beszél, hogy hiba történt a kimutatás elkészítésekor, mások azt mondják, a korábbiakhoz képest sokat törlesztettek.

Ennyi adóssal a nyakunkon ne csodálkozzunk, hogy az állam inkább hátrafele halad, mint sem előre. A képen a legnagyobb adósok láthatóak.

T. T.

Hasonló hírek