Délvidék Kiemelt 

Európa Kollégium: Egy láda sörrel fizették le a VMSZ-es menedzsert az erdélyi jutalomkirándulásért? (VIDEÓ)

Egy ötnapos élménydús erdélyi kiránduláson vehettek részt az Európa Kollégium arra rászolgált lakói még május elején. Azonban a gyanú szerint néhányan érdemtelenül is utazhattak, pár üveg sörnek hála.

“Május harmadikán hajnali négykor az Európa Kollégium lakói kirándulni indultak. A folyosók hangosak voltak a gördülő kofferek ropogásától, a szem alatti karikák és a fáradtság okozta ráncok pedig tompították mindezt.” – írják az Európa Kollégium honlapján közzétett beszámoló elején.

Az EK lakói az út során Bánság, Párcius és Erdély számos pontját meglátogatták. Többek között jártak Déván, Nagyszebenben, a parajdi sóbányában, Békás-szorosban, Medve tónál, Gyergyószentmiklóson, Csíksomlyón, Marosvásárhelyen, Kolozsváron, Gyulafehérváron és Aradon is, illetve a tündérkert számos más látványosságát is felfedezték.

Egy ilyen útra mindenképpen érdemes volt elmenni. Ezért a tanulóknak tenniük is kellett: pontokat gyűjteni, szorgalmasan részt venni különböző aktivitásokon és foglalkozásokon… de voltak, akik ennél tisztességtelenebb módszerekhez folyamodtak.

Legalábbis ezt állítja a magát egy aggódó szülőként megnevező levélíró, aki megkereste szerkesztőségünket. A panaszos szülő azt állítja, hogy Kasza Csongornak, az Európa Kollégium egyik munkatársának és menedzserének egy láda sört kellett fizetni azért, hogy valakit érdemtelenül “feltegyen” az erdélyi jutalomkirándulás listájára, amelyre más kollégisták egész évben pontokat gyűjtöttek.

Kasza Csongor, mint ahogyan az Európa Kollégium vezetőinek nagy része és a munkatársainak döntő többsége is, a Vajdasági Magyar Szövetség tagja. Nem csoda tehát, hogy az Európa Kollégium fizetési listája nagy átfedést mutatott a VMSZ korábbi választási listájával. Így például Kasza Csongor több munkatársához hasonlóan a VMSZ újvidéki választási listáján indult.

Az alkoholért cserébe korrumpálható EK munkatárssal kapcsolatos vádjai alátámasztása érdekében a levélíró egy videofelvételt is eljuttatott a szerkesztőségünknek, amely az erdélyi út során, egy éjszakai italozgatás alkalmával készült.

A videón látható, hogy az utazáson résztvevő kollégisták közül néhányan felróják Kasza Csongornak, hogy amíg nekik munkát kellett végezniük és pontokat gyűjteniük az Erdélybe utazáshoz, addig más kollégisták egy láda sörrel vásárolták meg Kaszánál ugyanezt a jogot.

A kollégistákkal söröző Kasza láthatóan zavartan kezd viselkedni a vádak hallatán, kiabál, majd elterelni próbálja a témát.

Kasza Csongor és Vicsek Annamária

A lefizetés mellett olvasónk más vádakat és kérdéseket is megfogalmazott:

“Feltehetjük azt a kérdést, hogy ilyen felügyeletet szeretnénk kollégista gyermekeinknek? Kérem, adjanak mindennek hangot, azért is, mert a videón látható fiatalember Vicsek Annamária pártfogoltja. Vicsek Annamária továbbá az Európa Kollégium IB elnöke. Kíváncsian várnám az ő reakcióját is.”

– írja levelében felháborodott olvasónk.

Csak remélni tudjuk, hogy mindez mégsem történt-történik meg és csak a délvidéki magyarság újabb rémálmáról van szó.

Képek forrása: Facebook, illetve europakollegium.com, fényképezte Kasza Csongor

Hasonló hírek

  • Anonimusz

    Most ugy oszinten…ki a faszt erdekel? Vannak fontosabb dolgok is a vilagon..a kedves “delhir.info” foglalkozhatna komolyabb problemakkal is.A kedves szulo pedig maskor felvallalhatna a nevet ha mar ilyen gyerekes dologbol probal nagyot csinalni ..gyavasag….fel van nagyitva az egesz.

  • Tisztelt újságíró!
    Szerintem szánalmas dolog felőled, hogy íly módon keresed a fizetésedet. Tudod, lehet, hogy életeket keserítesz meg ezzel és hasonló cikekkel, ami szerintem rosszabb dolog mint ha kérnél egy láda sört. Nem igaz? Egy láda sör, nem a világ. Valamennyi politikai pártban sok aljas dolog történt (beleértve a VMSZ-t) amiről senki sem beszél. Ezek után, nyugodtan foglalkozzunk a sörözőkkel.