Kiemelt Szerbia 

A szerbiai egészségügyi minisztérium jól fizető arabokat gyógyítana Szerbiában

A Haláldoktor gúnynevű Zlatibor Lončar, a szerbiai egészségügyi miniszter újabb eszement ötlettel állt elő, amit hamarosan a gyakorlatba is átültetnek.

A dilettáns doki arab páciensek kezelésével töltené fel a szerbiai államkasszát (és valószínűleg saját zsebét), ezért az Egyesült Arab Emirátusokból érkező betegeket a balkáni ország gyógyfürdőibe invitálja, amiről az arab ország helyettes egészségügyi miniszterével már meg is egyezett.

A Blic napilap közlése szerint Lončar elmondta, hogy már ez év végén megérkeznek az első páciensek, akik miatt szükségessé vált egy ügyviteli iroda létrehozása is. (Ahol majd haladók kapnak munkát és fizetést a semmittevésért – a szerk. megjegyzése).

– Az Emirátusok évi szinten 50 millió dollárt költenek betegeik rehabilitációjára – hangsúlyozta Lončar.

„Eddig Csehországban, Szlovákiában, vagy Magyarországon kezeltették magukat, holott a szerbiai központok a szolgáltatások minősége és ára szempontjából is versenyképesek” – mondta a „Haláldoktor” az arab kollegájával lezajlott megbeszélése után.

Szabad fordításban ez azt jelenti, hogy a szerbiai gyógyfürdőkben a jövőben pénzes arabok számíthatnak ellátásra, kiszorítván ezzel a helyi polgárokat, akik pénztárcája feltehetően jóval vékonyabb.

Hasonló hírek