Szerbia 

Az amerikai nagykövet szennylapnak nevezte az Informert – kiakadt a főszerkesztő

Az N1 hírtelevízió közlése szerint Kyle Scott, az USA belgrádi nagykövete az Informer újságírónőjének kérdésére adott válaszával kiverte a biztosítékot a lap főszerkesztőjénél, Dragan Vučičevićnél.

A közismerten rezsimhű lap munkatársa arra volt kíváncsi, mi a véleménye Scottnak azokról a híresztelésekről, melyek szerint „néhány tisztségviselő elégedetlen Aleksandar Vučić politikájával, ez pedig fékezi Szerbia uniós csatlakozását”.

Scott erre nemes egyszerűséggel azt felelte, hogy „nem ez az első hazugság, amelyet az Informerben olvasott, és valószínűleg nem is az utolsó”. Hozzátette, „a lap a hasábjain közölt hírekkel kiérdemelte a szennylap jelzőt.”

Mint mondta: „az Informerben nem találkozott még tényekkel, csak hazugságokkal.”  

Vučićevićnél főszerkesztőnél emiatt természetesen elszakadt a cérna, nyilatkozatában „teljesen alaptalannak és indokolatlannak nevezte a nagykövet sértegetését”. Éppen ezért nyilvános bocsánatkérésre szólította fel Scottot, amennyiben pedig ez elmaradna, a lap jogi képviselői megteszik a megfelelő lépéseket az illetékes szerbiai és amerikai bíróságoknál – közölte Vučićević.

Az még nem derült ki, hogyan reagált minderre Kyle Scott nagykövet.

Hasonló hírek