Délvidék Kiemelt 

Köszönjük Pásztor: Vučić lesz a zentai csata emléknapjának fővédnöke

Megbeszélést folytatott Aleksandar Vučić kormányfő és Pásztor István, a vajdasági képviselőház elnöke, a Vajdasági Magyar Szövetség vezetője.

Vučić elfogadta Pásztor felkérését, és vállalta, hogy védnöke lesz a Zentai csata 320. évfordulójára emlékező rendezvénynek.

A megegyezés szerint a köztársasági kormány is segíti majd Zenta főterének felújítását. – írja a VRTV.

A zentai csata a magyar történelem egyik legfontosabb diadala, amely a délvidéki törtélnemi nemzettudatunk szerves alkotórésze is egyben, és semmiképp sem Pásztor István vagy a VMSZ tulajdona. Így azt politikai célokra és alkudozásra felhasználni, igazi janicsár mentalitás, még Pásztor Istvántól is.

Főleg annak tudatában, hogy Zenta volt az egyedüli olyan önálló település, amely a legutóbbi elnökválasztáson nemet mondott a VMSZ által is támogatott Aleksandar Vučićra.

Hasonló hírek

 • Hires B Ede

  Boldogság költözik Zentára… a polgárok meg el…

 • local patriot

  Esetleg PASTOR SĆEPAN arra is felkérné VUČIĆ urat ,hogy legyen védnöke a zentai cukorgyár dolgozóinak, akik december óta nem kapják a fizetésüket csak papíron?Azért ne csak a pénzt követeljem,jó lenne a munka is ,mert amióta Kostić a tulajdonos se pénz se posztó! Így a VMSZ valamit tenne az elvánorlás ellen és egy kicsit tisztább lenne a lelkiismeretük!

  • Klebecskó Oszkár

   Ezek csak a saját zsebüket töltik a polgárok meg éheznek vagy mint sokan már elvándorolnak hogy jobb életük legyen idegenben mint én is sajn