Délvidék Kiemelt 

A szerb rendőrigazgató a szabadkai belügyesek munkáját dicsérte

Vladimir Rebić, a szerb belügyminisztérium rendőrigazgatója szabadkai látogatása során kifejezte elégedettségét a helyi rendőrség munkáját illetően. Mint mondta, a kábítószer-kereskedelem, az illegális dohánytermesztés és annak áruba bocsájtása, illetve a betörések száma jelentős mértékben csökkent a tavalyelőtti mutatókhoz képest.

Közölte, hogy 40 százalékkal kisebb a nemzeti alapú összetűzések száma is, illetve azt is, hogy a belügyminisztérium a rendőrség munkafeltételeinek javítására törekszik, ami újabb felszerelés, járművek és egyéb eszközök vásárlásában fog megnyilvánulni.

Mindezek azonban légből kapott információk, amelyek egyáltalán nem tükrözik a valóságot, sokkal inkább a kormány propagandagépezetének terméke.

Szabadkán ugyanis több súlyos bűntény maradt felderítetlen. Így például Milica Barašint 2010-ben gyilkolta meg egy, mind a mai napig (a közvélemény számára) ismeretlen tettes. A szabadkai polgárok számára felejthetetlen eset megoldására maga Nebojša Stefanović belügyminiszter is ígéretet tett annak idején, de ez is csak üres szócséplés volt – ahogy a haladók ígéretei általában. Mirko Milićević (a Hajcsár) gyilkosa sem került rendőrkézre mind a mai napig.

Ezenkívül migránsok követtek el súlyos testi sértést a város központjában egy fiatal fiú ellen, ugyancsak bevándorlók pedig kis híján megerőszakoltak egy kislányt a város peremén néhány hónappal ezelőtt.

A felsorolást még lehetne folytatni, Rebić szavai szerint azonban elég néhány „csirketolvaj” és dohánytermesztő lekapcsolása ahhoz, hogy a szabadkai belügyi szerveket az egekbe emeljék. Miközben a város közbiztonsága soha nem látott mélyponton van.

Hasonló hírek