Egyéb 

Idén sem maradnak programok nélkül a fiumei magyarok

A HMDK fiumei székhellyel működő Tengermelléki-fennsíki megyei egyesületének tagjai az év során folyamatosan szerveznek programokat, a következő időszakra is többet terveznek – írja az Új Magyar Képes Újság.

A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesületének tagjai nemrég fogadták a Vukováron és a szlovéniai Lendván szolgálatot teljesítő Petőfi-ösztöndíjasokat.

– Mandácskó Eszter és Újvárosi Zita elsősorban a következő időszakra tervezett programjainkkal kapcsolatos ötletekkel segítették munkánkat. Igencsak tartalmas beszélgetést folytattunk velük kétnapos itt-tartózkodásuk ideje alatt. Ágoston Gergely pedig idegenvezetőként bemutatta Fiume, Abbázia (Opatija)  és Lovran nevezetességeit és magyar értékeit a két ösztöndíjasnak – mondta Viola Éva, a HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesületének elnöke.

A szervezet vezetője hozzátette azt is, hogy a napokban megtartották a hagyományos festészeti alkotótábort, ami pedig a további terveket illeti, idén is készülnek az úgynevezett etnoszemlére, lesz újra magyar nap és magyar bál is októberben. Szeptember végén tervezik bemutatni legújabb könyvüket, amellyel továbbra is a magyar népmesét szeretnék megismertetni szélesebb körben.

Hasonló hírek