Délvidék Kiemelt 

Szörnyű: egy Vučićot sértő SMS miatt hat hónapig tartották fogva a börtönpszichiátrián, ahol meghalt!

A cservenkai Milorad Nikolić (45) múlt év végén írt egy SMS-t az egyik ismerősének, amelyben bírálta Aleksandar Vučić akkori kormányfőt és Nebojša Stefanović belügyminisztert. Nem sokkal utána a kúlai rendőrség előallította, a verbászi alapbíróság pedig vizsgálati fogságot rendelt el. Ezt követően az ügyészség határozata alapján ismeretlen okból a belgrádi különleges börtönpszichiátriai osztályra szállították, ahol hat hónap után titokzatos körülmények között meghalt. Az orvosok előzőleg paranoid szkizofréniát “állapítottak meg” nála, amiért közveszélyesnek minősítették.

Feđa Dimović, a szerencsétlen ember ügyvédje a Balkan Info You Tube-csatorna Interjú c. műsorában elmondta, hogy a védence által elküldött SMS szimpla politikai állásfoglalást tartalmazott, bármilyen fenyegetés nélkül. Emellett az üzenet nem került nyilvánosság elé, tehát semmiképpen sem veszélyeztethette Vučić és Stefanović biztonságát, mint ahogyan a vádiratban szerepelt.

Dimović szavai szerint védence büntetlen előéletű, példás családapa és közkedvelt polgár volt. Profi szinten foglalkozott sporttal. Nem szenvedett semmilyen lelki  betegségben, cseppet sem volt agresszív.

Ennek ellenére számos beadvány után sem tették lehetővé számára, hogy szabadlábon védekezzen.

(Fotó: Kurir)    

Hasonló hírek