Délvidék 

Randalírozó migránsok Zomborban

Ezúttal Zomborban háborodtak fel a helyi lakosok, a település befogadóállomásán élő bevándorlók ugyanis a kertekben leszedik a gyümölcsöt, éjjelente hangoskodnak, de ami a legrosszabb, zaklatják a fiatal lányokat.

Tíz-húsz fős csapatokban tanyáznak a migránsok a délvidéki városban, mindenhol ott vannak: az utcákon, a parkokban, de még a focipályán is, a köztéri vízcsapoknál mosakodnak és a fűben pihennek. A város szélén található befogadóközpontból jönnek ide. Ott ugyanis – amióta a sidi tábort bezárták – háromszor annyian vannak, mint korábban.

A rendőrök állítólag folyamatosan járőrőznek és próbálják fenntartani a rendet, de hiába, az utóbbi hetekben több incidens is történt. Legutóbb egy 17 éves lányt zaklattak.

Az eset óriási felháborodást okozott, a helyiek azt szeretnék elérni, hogy a migránsok ne járhassanak szabadon a faluban. A tiltakozás azonban egyelőre nem vezetett eredményre. A helyiek most még jobban félnek, mint eddig, attól tartanak, hogy újabb támadás történik – közölte a Hirado.hu.

Egy helyi lakos elmondta: a gyerekeik mozgásterét korlátozták, a nők pedig rettegnek, mert leszólítják őket és folyamatosan zaklatják.

A szerb kormány nemrégi döntésének egyenes következménye ez, hiszen mint tudjuk, az ország belső területein lévő központokból (Belgrádból és környékéről is) kitelepítették a migránsokat. Akkor azonban nem közölték, hogy hova küldik majd a potenciális bűnözőket, de nem volt kétséges, hogy a Délvidéken fognak kikötni. A következmények pedig egyértelműek.

 

Hasonló hírek

  • Banoczki Zoltan

    🙁