Szerbia 

Nincs egyetértés a haladók között Brnabić megválasztásához

Elhalasztják a szerb parlament ülését, amelyen Ana Brnabić miniszterelnökké való megválasztásáról döntöttek volna – közölte a Blic napilap. Ennek kapcsán a haladó párt belgrádi bizottsága is ülésezett szombaton.

– Rendkívül nehéz helyzetben van Aleksandar Vučić és a párt is, nem tudjuk biztosítani a többség támogatását, de intenzíven dolgozunk ezen – mondta Nebojša Stefanović belügyminiszter – Annyi biztos, hogy az Egységes Szerbia hat képviselője (az egyesek által homofóbnak is titulált jagodinai Dragan Marković „Palma” pártja – a szerk. megjegyzése) nem fog Brnabićra szavazni, de a haladó párton belül is nagy a bizonytalanság – tette hozzá a rendőrminiszter.

Muamer Zukorlić volt főmufti, a Szandzsáki Bosnyákok Demokratikus Közösségének vezetője és köztársasági képviselője szintén nem támogatja a leszbikus jelöltet –  erősítette meg Stefanović.

Biztosak vagyunk abban, hogy Vučić mindent elkövet a megfelelő többség megteremtésének érdekében, illetve terveinek megvalósítása céljából. Ezért be fog vetni minden eszközt, beleértve saját pártkáderei megzsarolását is, ha szükséges. Az sem meglepő, hogy egy ilyen szituációban „szócsöveit” tolja a sajtó színe elé.

 

Hasonló hírek