Szerbia 

A nyomorgó polgárok fizetik majd „kedves Ácó” pazar buliját

Június 23-án lesz – valószínűleg egy kis önnépszerűsítés kedvéért – Aleksandar Vučić hivatalos és ünnepélyes beiktatási „szertartása”, annak ellenére, hogy május 31-én már letette elnöki esküjét, amit a Kurir napilapnak nyilatkozók kész arroganciának minősítettek.

A beiktatási ünnepségre több ezer vendéget várnak, köztük számos állam- és kormányfőt, valamint szerbiai közszereplőt – persze az adófizető polgárok számlájára.

A Kurirnak nyilatkozók szerint képmutatás az országban fennálló szegénység mellett pazar partit szervezni.

Ivan Ninić, a Joguralmi Központ elnöke rámutatott arra, hogy az államfői tisztség átvétele már megtörtént május 31-én az elnöki eskü letételével,  és az azt követő esemény tipikus vučići önnépszerűsítés és performánsz-előadás,

„amivel el akarja kápráztatni a képernyők előtt ülő nézőket, hogy olyan kép alakuljon ki az emberek fejében, mintha egy új Tito született volna, miközben a szerbiai államadósság már elérte a 24 milliárd eurót, vagyis a GDP 67,7 százalékát“.

Vjerica Radeta radikális párti képviselő megalomániásnak és ízléstelennek minősítette Vučić buliját.

Hasonló hírek

  • Alcatraz

    Tito ideje alatt éltünk,most meg éhezünk!
    Rohadék mocskos állat ez,ennyire rossz vezetőnk még sosem volt.Mindent kisajtol a népből,amellett a választásokat is megbuherálja a köcsög,igy leváltani sem lehet.Amig az össz nép ki nem megy az utcára,ez maradni fog és egyre rosszabb lesz.A szemünkbe hazudik a kutya,