Kiemelt Szerbia 

Vérfagyasztó: milyen sötét titkos társaságnak a tagja Ana Brnabić?

Aleksandar Vučić szerb elnök nem véletlenül akarja Ana Brnabićot a kormányfői poszton. Kinevezésével két legyet üt egy csapásra. A két legbefolyásosabb és legveszedelmesebb lobbit elégíti ki.

Zmago Jelinčić ismert szlovén politikus szerint az EU vezetőinek mintegy 70 százaléka homoszexuális. Ha ez akár csak részben igaz, a leszbikus Brnabić miniszterelnökké választása telitalálat Vučić részéről.

A másik zsíros csemege a bankár lobbi (létezik erre egy politikailag inkorrektebb kifejezés is, de ezt most kihagyjuk) megnyerése. Mi köze ehhez Ana Brnabićnak? A Trilaterális Tanács (vagy más fordításban Háromoldalú Bizottság) tagja. Hogy mi a Trilaterális Tanács?

Nemzetek és kormányok feletti befolyásos szervezetről van szó, amelyet 1973-ban alapította David Rockefeller, azzal a céllal hogy erősítse Észak-Amerika, Nyugat-Európa és Japán együttműködését. Tagjai fontos gazdasági szereplők (pl. multinacionális cégek és bankok igazgatói és egyéb kulcsfigurái) és persze politikusok.

A szervezet gyakorlatilag nem (vagy nagyon ritkán) szerepel a fősodratú médiában. Egyes elméletek szerint a tanács akkora hatalommal rendelkezik, hogy más országok sorsa felett dönt, pl. hogy melyik ország mikor és ki ellen indítson háborút, vagy az általuk birtokolt tőkét hol és milyen mennyiségben fektessék be, vagy ellenkezőleg, vonják ki. Gyakran az új világrenddel hozzák összefüggésbe, előkészítőjének/végrehajtó hatalmának tartják.

A világ legnagyobb monetáris intézményeinek (Világbank, Európai Központi Bank, IMF) érdekegyeztetési terepén mozog.

A fentiek tükrében már érthető, miért választotta Szerbia önkényuralkodója Ana Brnabićot, ugye?

Hasonló hírek