Világunk 

Külföldi turistákat késeltek meg Egyiptomban

 Hat turistát megkéseltek pénteken a kelet-egyiptomi, vörös-tengeri Hurghada üdülőhelyen.  Biztonsági források újabb közlése szerint két német állampolgár meghalt.

 Az első hírek szerint ukránok voltak a halálos áldozatok, de később a helyi biztonsági hatóságok azt közölték, hogy két német nő vesztette életét a népszerű Zahabia hotelben, ahol a támadó két cseh turistát is megsebesített. A késes merénylő az első támadás után átjutott a szomszédos Sunny Days El Palacio nevű szállodába is, ahol még két embert megsebesített. Az ő állampolgárságuk még nem ismert biztosan.

Az Interfax a helyi orosz konzulra hivatkozva egy orosz sebesültről adott hírt, egy másik forrás pedig egy örmény sebesültről tud. A sérülteket kórházba szállították, írja a Magyar idők.

 Az egyiptomi belügyminisztérium közlése szerint a támadót elfogták, egyelőre nem világos, miért támadott a turistákra. A férfi gyaníthatóan egy közeli nyilvános strandról úszott át a szállodákhoz tartozó területre. A belügyminisztérium hozzátette, a késelő hat nőt sebesített meg, valamennyien külföldiek. Halálos áldozatokról a tárca hivatalosan nem adott hírt, és egyelőre a sérültek állampolgárságát sem közölte.

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI megkeresésére közölte, hogy nem tud magyar áldozatról. A kairói magyar nagykövetség figyelemmel követi az eseményeket, magyar érintettről nem tudnak, sem az egyiptomi rendőrségtől, sem utazási irodától nem érkezett ilyen jelzés

Hasonló hírek