Kiemelt Szerbia 

A homoszexuálisok felszólították Vučićot, álljon a “meleg” felvonulás élére

Szerbiában semmiből sincs elég, csak egyvalamiből nincs hiány: “meleg sétákból”. A nemrég megtartott belgrádi “meleg büszkeség” napja után, szeptemberben sor kerül a homoszexualitás hetére, majd a hab a tortán az újabb “prájd” lesz.

A Danas napilap értesülése szerint ennek szervezőbizottsága máris összeült, hogy kidolgozza a részleteket.

Jelena Mitić aktivista elégedettségének adott hangot, amiért a hatalom tavaly támogatta az LGBT-közösség (leszbikusok, homo- és biszexuálisok és transzneműek) rendezvényét és örül neki, hogy ez az idén sem lesz másképp.

Ugyanakkor kiemelte, itt a kiváló alkalom, hogy Aleksandar Vučić a “meleg” felvonulás élére álljon és megmutassa, hogy minden szerbiai polgár elnöke.

A meghívásnak illik eleget tenni, sőt, indokolt lenne, ha Vučić a koalíciós partnereit és a haverjait is felszólítaná a “meleg sétán” való részvételre. Pásztort (aki “kedves Ácónak” szólította a nagyvezért) semmiképpen sem kellene kihagyni egy ilyen magasztos eseményről.

u.i. “Ácó” megköszönte az invitálást, de máris közölte, esze ágában sincs elfogadni azt. Reméljük, meggondolja magát. Ügyeletes kvázi “melegje”, Ana Brnabić kormányfő minden bizonnyal ott lesz az “övéi” között.

Hasonló hírek