Anyaország Kiemelt 

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Ősök Napja

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Ősök Napja, nagyszabású hagyományőrző ünnep Bugacon, augusztus 11-12-13 –án.

A IV. Ősök Napján a magyar hagyományőrző társadalom színe java gyűlik össze a bugaci pusztán, hogy méltósággal emlékezzen a magyarság a legnagyobb őseire, Atillára, Árpád vezérre, és színvonalas programokon keresztül mutassa be a magyarság legősibb hagyományait az oda látogató nagyközönségnek. A Turán Szövetség hívására 120 csapat érkezik Bugacra, ahol képviseltetik magukat Erdély, Kárpátalja, a Felvidék és a Délvidék hagyományőrzői is.

 

A Magyar-Turán Alapítvány által szervezett ünnepség főbb programjait (kiállítások, seregszemle, jurtatábor, kézműves vásár) mind szakemberek készítik elő (történészek, antropológusok, régészek, néprajzosok) és a legkiválóbb hagyományőrző csapatok valósítják meg. Mára a Magyar Törzsi Gyűlés –Kurultaj mellett az Ősök Napja vált a Kárpát –medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző ünnepévé, amely generációkat és nemzetrészeket köt össze. A három nap alatt több mint ötven zenei és hagyományőrző valamint tudományos- ismeretterjesztő program valósul meg. Mindez egy a honfoglalás korának hangulatát felidéző hatalmas, több mint száz jurtából álló nomád táborban valósul meg. A nagy területen zajló események között mindenki megtalálhatja a neki legjobban tetsző programokat.

A keleti lovas harcmodor és a lovas hagyományok bemutatása is az egyik legfontosabb eleme a rendezvénynek. A ünnepség családbarát, és a gyermekek is számtalan program közül választhatnak. A rendezvény nyújtotta lehetőségeket egyre többen, kívánják teljesen átélni (este is számos zenei programot valamint táncházat tartanak) így több napig maradnak a táborban a vendégek. Ezeknek a látogatóknak a kényelmére gondolva kialakítottak, a jurtatábor közelében egy hatalmas kempinget, amelyet mobil illemhelyekkel és mobil zuhany konténerekkel tesznek kényelmesen lakhatóvá.

Az Ősök Napja a magyar kultúra és a magyar összefogás ünnepe. Pártok és politikai nézetek fölött áll és 15 millió magyart képvisel.

Minden kedves érdeklődőt várnak a szervezők, az ősi magyar hagyományoknak ezen a nagyszabású látványos ünnepén. A rendezvény fűvédnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke.

A Délvidékről induló szervezett utazásról pedig IDE KATTINTVA szerezhetnek bővebb információkat.

Hasonló hírek