Világunk 

Szélsőséges weboldalakat blokkoltak Oroszországban

Az orosz főügyészség kérésére több mint háromezer szélsőséges tartalmú weboldalt blokkolt az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor – közölte Viktor Griny főügyészhelyettes.

Az orosz főügyészség mintegy 500 ilyen jellegű weboldal blokkolását kérte a Roszkomnadzortól, amely végül több mint háromezer olyan weboldalhoz tiltotta le a hozzáférést, amelyek szélsőséges cselekedetekre és zavargásokra uszítottak. Az említett honlapok közül mintegy ezer tartalmát azóta el is távolították, jelentette az MTI.

A rendvédelmi szervek erőfeszítéseinek köszönhetően számos terrortámadást sikerült megelőzniük az ország különböző részein, köztük Moszkvában, a kelet-oroszországi Szahalini és a nyugat-oroszországi Vlagyimiri területeken, valamint a közép-oroszországi Hanti- és Manysiföld autonóm körzetben is.

A főügyészhelyettes ugyanakkor hozzátette, hogy a hatóságok fáradozásai ellenére a szélsőségesek továbbra is legfőképpen az interneten propagálják terrorista tevékenységeiket és végeznek toborzást a különböző terrorszervezetekbe.

Hasonló hírek