Szerbia 

Nagyszabású rendőrségi akció zajlott: fedőneve Árész

Összesen 360 személyt vettek őrizetbe az elmúlt napokban az Árész fedőnevű rendőrségi akcióban, amelyet Szerbia nagyobb városaiban, illetve községeiben hajtottak végre.

Nebojša Stefanović belügyminiszter szerint a rendőrség hónapok óta figyelte a célszemélyeket és egyes bűnözői csoportokat a letartóztatásokat megelőzően. Többféle bűncselekményről van szó, s a rendőrség munkájába bekapcsolódott az ügyészség is. Az őrizetbe vett személyeket különféle bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják, kezdve a kábítószercsempészettől a gyilkossági kísérletig, a nemi erőszaktól a kiskorú személyek megrontásáig és róluk készült pornográf tartalmú képek terjesztéséig, de van, akit bántalmazásért és kínzásért, zsarolás, emberrablás, garázdaság és minősített rablás vádjával vettek őrizetbe, írja a VajdaságMa.

Az Árész fedőnevű akciót Szerbia 27 községében és városában hajtották végre, s összesen 562 személy ellen indul eljárás. A belügyminiszter elmondása szerint az akció során elkoboztak 167 kiló kábítószert, kokaint, heroint, hasist, marihuánát és exstasyt, s felszámoltak három, kábítószer előállítására szolgáló laboratóriumot is. Elkoboztak 29 puskát, négy automata fegyvert, 30 pisztolyt, egy kilogramm robbanószert, hat bombát és több mint 3000 töltényt. Nagyobb mennyiségű készpénzt is lefoglaltak, továbbá 19 gépjárművet, több számítógépet és mintegy 150 gigabájt pedofil tartalmat, jelenti a Tanjug.

A 021 értesülése szerint Újvidéken több helyszínen is zajlott az akció, kábítószer csempészésével gyanúsítható személyeket vettek őrizetbe, s olyanokat, akiket illegális fegyverviselésen kaptak. Az akcióban egyenruhás és civil ruhás rendőrök is részt vettek, a csendőrség támogatásával.

Hasonló hírek

  • Alcatraz

    Végre valami okosat is tettek.Sűrűbben kellene.