Kiemelt Szerbia 

“Befektetőket” vonzó reklámot sugároz a CNN-en: a szerb kormány tálcán kínálja az olcsó munkaerőt! (+ videó)

Sok szerbiai polgár talán nem tudja, hogy az egyik legismertebb amerikai televíziós hírcsatorna, a CNN olyan reklámot sugároz, amelyben a szerb kormány olcsó munkaerőként kínálja az idegen “befektetőknek” a saját polgárait. Egyesek talán azt mondanák, ez minket nem kellene, hogy túlságosan foglalkoztasson és izgasson, csakhogy az említett jelenség a mostani és a leendő délvidéki munkavállalokat is drasztikusan érinti.

A felvétel pár éve készült, de továbbra is folyamatosan sugározzák. A CNN nézői a szóban forgó videóból tehát megtudhatják, hogy Szerbia amolyan mennyország a külföldi beruházók számára, hiszen magas szakképzettségű, és ami a legfontosabb, olcsó dolgozók várnak rájuk.

“Érdekes”, hogy a szerb kormány egyáltalán nem tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy ilyen megalázó kampányt folytat az amerikai médiában. Pedig annak költségeit maguk az adófizető polgárok finanszírozzák az állami költségvetésen keresztül.

Ráadásul egyáltalán nem lehet tudni, mennyibe került a rabszolgákat felkínáló videófelvétel.

Amikor Koszovó függetlenségének kikiáltása után népszerűsíteni kezdte az erőforrásait, az ottani média szerint egymillió dollárt fizetett a CNN-nek. Nem valószínű, hogy a szerb rezsim ennél kevesebbet fordított volna erre a célra, sőt.

Az ominózus videó szövege valahogy így hangzik:

“Szerbia nemrég hivatalos tárgyalásokat kezdett az EU-val, amelyhez 2020-ig csatlakozna. Ez kiváló alkalom, hogy ön is befektessen. Szerbia vámmentes hozzáférést biztosít egymilliárd ember számára. Új korszerű munka- és beruházási törvénnyel és magas szakképzettségű, olcsó munkaerővel rendelkezik. Csatlakozzon ön is ahhoz az ötszáz nemzetközi gazdasági társasághoz, amelyek Belgrádot és Szerbiát választották otthonuknak Délkelet-Európában. Fektessen be Szerbiába, fektessen be a jövőbe!”

(Srbin.info nyomán)   

Hasonló hírek