Egyéb 

Metállegendák éneklik angolul a Kárpátia dalait

A magyar rockegyüttes összehozta azt, amiről más csak álmodik. A legerősebb metálénekes adják elő saját szerzeményeiket – írja a Dehir.

Hatalmas titkolózás előzte meg a Kárpátia zenekar legújabb húzását, ami nem is csoda, mert amire készültek, az a műfajon belül igen komoly fegyverténynek számít. A történet lényege, hogy a magyar öntudatot zenéjével hangsúlyozó banda angol nyelvű lemezt készített és ezt a vállalkozást olyan előadókkal hozta tető alá, akik a heavy metál műfajon belül a legjobbak közé tartoznak.

Tim “Ripper” Owens, Ralf Sheepers, Blaze Bayley

Az együttes csatasorba állította napjaink legjobb énekeseit, s a Kárpátia név helyett Europica előadói címen jelentettek meg angol nyelvű lemezt. Az albumon olyan dalnokokat lehet hallani mint például a korábbi Judas Priest frontember Tim Ripper Owens, az ex-Iron Maiden énekes Blaze Bayley, vagy éppen korunk egyik legjobb német metálcsapatának, a Primal Fearnek az énekese, Ralf Sheepers.

Az anyag hihetetlen kimunkáltnak, aprólékosan megszerkesztettnek hangzik, olyan hangulatot sugároznak új formájukban a Kárpátia korábban kiadott szerzeményei, amilyet általában a jól felszerelt nyugati előadóktól lehet csak hallani. Ez annak is köszönhető, hogy tizenegy különböző stúdióban rögzítették az albumot, kilenc hónap alatt.

Érdemes kiemelni a borítóképet is, mely szintén korszerű és nemzetközi szinten is különlegesre sikerült. A dizájn annak a Havancsák Gyulának köszönhető, aki dolgozott már többek között a Starovariussal és az Accepttel is.

Íme egy kis ízelítő a különleges vendégelőadókkal tarkított lemezről:

Hasonló hírek

  • Alcatraz

    Hát igen,a Kárpátia sokszor odab@sz 🙂