Világunk 

Bécs: A rendőrök 12-szer lőttek rá a menekülő szerb férfire

Hosszabb hajsza és több lövés leadása után tudtak elfogni egy 27 éves, körözött szerb férfit a rendőrök péntek délelőtt Bécsben. Az illető menekülés közben két autót is összetört – írja az AM a krone.at beszámolójára hivatkozva. 

A 27 éves szerbet kényszerítés, csalás, testi sértés, rongálás, lopás gyanúja miatt kereste a Bécsi Ügyészség, és elrendelte a letartóztatását. A rendőröket pénteken délelőtt arról értesítették, hogy az illető az AMS (Munkaügyi Hivatal) Huttengasse-i épületében tartózkodik. A bejáratnál össze is futottak a távozóban lévő szerbbel, a férfi azonban meglátva a hatóság embereit, a hátsó kijáraton elmenekült és a közeli parkolóházban letett kocsijához rohant. Beugrott az autóba, bezárta az ajtókat, majd kitolatott, közben majdnem elütötte az egyik egyenruhást, aztán igyekezett elhagyni a helyszínt. Az egyik járőr nyolcszor lőtt rá a kocsi kerekeire, de hiába, az illető elmenekült.

Messzire nem jutott, mert a garázs bejáratánál nekihajtott egy másik kocsinak – mindkét jármű totálkáros lett. A 27 éves szerb ekkor sem adta fel, gyalog menekült, de amikor egy 2 méter magas kerítésen át akart mászni, a rendőrök utolérték és elkaptak. Még ekkor is ellenállt, de legyűrték, a kocsijában kis mennyiségű kokaint és marihuánát találtak.

Hasonló hírek