Szerbia 

Farhad, a Belgrádban veszteglő migránsok kis Picassoja

A bevándorlás-propaganda újabb gyöngyszeme Farhad Nouri, a 10 éves afgán bevándorló szívszorító története.

Farhad igen tehetséges, kiválóan rajzol, beceneve a „kis Picasso”. Ivan Mišković a szerbiai Menekültügyi Bizottság elnöke meg is nyitotta a fiú első tárlatát egy nándorfehérvári kávézóban. A tárlat önkéntes adományaiból összejött bevételt egy szerbiai beteg gyermek gyógyíttatására fordítják. Természetes dolog, hogy a cél nemes, Farhad pedig igen tehetséges. A világ vezető híroldalain máris címlapsztori. Már több videóinterjút is forgattak róla, a világsajtót azonnal bejárta.

Migrant ‘Child Prodigy’ Exhibits Artworks in Belgrade from BIRN on Vimeo.

Csupán egy a gond, hogy ez a történet nem erről a két gyermekről szól.

A bevándorláspárti propaganda a goebbelsihez képest semmiség. Mit is csinálnak ők valójában? Fognak egy tehetséges afgán gyermeket, aki tárlatának bevételét egy szerbiai beteg gyermek gyógyítására költi. A kis Picasso a riporternek elmeséli, hogy ő Svájcba szeretne menni, mert ott van a Kánaán, lerajzolja Angela Merkelt, a migránsok védőszentjét és Novak Đokovićot. Elmesélteti vele a riporter, hogy mióta vesztegel családjával Nándorfehérváron a gonosz magyar határkerítés miatt.

Ennél ördögibb recept nem is kell. A bevándorlásellenes ember orra alá azonnal oda lehet dörgölni a kis Picasso történetét.

Már hallhatjuk is, hogyan visítják mantráikat.

Hát mit a jó Istent akartok? Nem vagytok ti keresztények! Rohadék fasiszták vagytok! Hol a keresztény szolidaritás, a könyörület?  Tehetséges, önzetlen gyermekek ellen ágáltok?

Tehetséges és beteg gyermekekkel sok minden eladható.

Ócska és aljas fogás, de még mindig működőképes.

Deák Leó

(independent.co.uk, balkaninsight.com nyomán)

Hasonló hírek