Délvidék 

Szávaszentdemeter: a rendőrség által elkobzott narkotikumok visszakerülnek az utcára

Egy helyi rendőrfelügyelő, M.B. váratlanul elhunyt a szerémségi városban. Halála után annak édesapja (egyébként nyugalmazott rendőr) a fia holmijai között két kilónyi heroint talált, amit azonnal eljuttatott a rendőrségre.

Az ezt követő nyomozás kiderítette, hogy a belügyesek által lefoglalt drogokból mintegy tíz kiló eltűnt, de elkobzott készpénz is hiányzik a rendőrségi raktárból.

Az Informer című napilap forrása szerint nyílt titok, hogy ezek a bűnjelek már hosszú hónapok óta visszakerülnek az utcákra, ahonnan származnak. A rezsimhű lap közölte: az elhunyt felügyelő telefonjának ellenőrzésével kiderült, hogy az számos alvilági alakkal állt szoros kapcsolatban.

Ugyanez a forrás azt is állítja, hogy

a szávaszentdemeteri rendőrségi raktárban nincs térfigyelőrendszer, azaz kamerák, de még arról sem vezetnek számot, ki mikor megy oda be, illetve jön ki.

A közlemény szerint csak a közlekedésiek által lefoglalt járművek nem tűntek el, ezekről ugyanis szigorú nyilvántartást vezetnek.

Akárhogy is, az eset bizonyosan nem egyedülálló, a rendőrségen belüli korrupució általános jelenség Szerbiában, a közrendőrtől kezdve egészen a belügyminisztérium vezetőségéig. Sőt, az is nyílt titok, hogy a komoly „tranzakciókat” felsőbb (például a belügyminiszterhez, illetve Vučićhoz közel álló) szinten hajtják végre.

Hasonló hírek