Világunk 

A rendőr megsajnálta a tolvajt és kifizette a lopott ruhát

Ruhát akart lopni egy kanadai fiú, de a bolt dolgozói elfogták. Rendőrt hívtak, de a rendőrtiszt ahelyett, hogy latartóztatta volna, megvette a fiúnak a lopott ruhát. Kiderült ugyanis, hogy a fiatalembernek egy állásinterjúhoz kellett a szép ruha.

A napokban egy torontói ruhaüzlet vezetője elkapott egy tinédzsert, miközben az elegáns ruhadarabokat akart kilopni a boltból. A letartóztatására kiérkező Niran Jeyanesan rendőrtiszt kihallgatta a fiút, aki elmondta: nincs pénze jobb ruhára, pedig nagyon szeretne bizalmat ébreszteni a rá váró állásinterjún.

A rendőrtisztet meghatották a 18 éves fiú őszintének tűnő szavai, ezért letartóztatás helyett megvette neki a kiszemelt ruhadarabokat. Nem sokal később Niran a „pártfogoltjától” megtudta:a fiatalember új ingében és nyakkendőjében sikeresen teljesített az állásinterjún, hamarosan munkába állhat, olvasható az Origo portálon.

Miuán az eset nyilvánosságra került, Niran Jeyansen a kanadai ujságoknak elmondta: „mással is megtörténhet, hogy megfeledkezik róla:  még egy jobb cél érdekében sem szabad rossz irányba indulni”. A kanadai rendőrtiszt arról is beszámolt, hogy a tinédzser még a boltban elmondta neki: mivel édesapja, vagyis az addigi családfenntartó egy betegség miatt kiesett a munkából, az egész család nehéz körülmények közé került. Ezért is volt nagyon fontos, hogy munkát kapjon.

Hasonló hírek