Kiemelt Szerbia 

A néphez szólt Vučić: „Megisznak egy sört és tizennégy kávét, aztán elégedetlenek sorsukkal”

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Aleksandar Vučić a Köztársasági Elnöki Hivatalban kedden este, amelynek alapvető célja a szerbiai polgárok felkészítése volt a Koszovón zajló legfrissebb eseményekre, ezzel mintegy előrevetítve a várható fejleményeket.

Vučić ugyanis sajátos módon ítéli meg Szerbia és Koszovó egymáshoz való „közeledését”, ez megnyilvánul abban, hogy továbbra is háborús bűnökkel vádolja Ramush Haradinaj újonnan kinevezett koszovói kormányfőt, de ugyanakkor továbbra is támogatja az ún. Szerb Lista szerepvállalását a déli tartomány kormányában. Talán éppen ezen „paradoxon” miatt állt a sajtó elé.

Ahogy azt már portálunk is közölte, a haladók feje valószínűleg jó utat választott a koszovói kormányba való beépülésre, ugyanakkor Szerbia polgárai előtt is megőrzi az ország érdekeit megvédő politikus szerepét.

A konkrét újságírói kérdésekre azonban többnyire kitérő és gúnyos válaszokat adott, a tőle megszokott hangnemben. Mint általában, nem feledkezett meg személyes nimbuszának és (az általa vélt) érdemeinek hangsúlyozásáról sem, összehasonlítva azokat politikai ellenfeleinek tevékenységével. Tette ezt a már ismert hétköznapi stílusában.

Ismét beszélt a polgárok elégedetlenségéről is, melynek kapcsán kiemelte, hogy ezek azok az emberek, akik „egy pofa sör és 14 kávé után” csak bírálni képesek őt és a kormányt.

(Szerb média nyomán)

Hasonló hírek

  • Alcatraz

    Persze…és ő mit csinál? Rabolja a népet.