Világunk 

Beismerte szörnyű tettét az afgán bevándorló: „Az jutott eszembe: gyerünk, tedd meg!”

Egy orvostanhallgató tavalyi megerőszakolását és meggyilkolását ismerte be egy afgán migráns a németországi Freiburgban tartott tárgyaláson.

Saját bevallása szerint Husszein K. alkoholt és kábítószert (!) is fogyasztott, amikor 19 éves áldozata elbiciklizett mellette. Az elkövető elmesélte, hogy lerángatta a nőt a bicikliről, megerőszakolta, majd öntudatlan állapotban egy folyóba dobta, ahol a diáklány megfulladt. Vallomásából az is kiderült, hogy amikor a vízbe dobta, úgy gondolta, hogy a lány már halott, azaz meg is akarta ölni áldozatát.

„Az jutott eszembe: gyerünk, tedd meg!”

– mondta tárgyalásán Husszein K. A vádlott azt állítja, hogy tavaly ősszel, a gyilkosság idején 18 éves volt, a vádhatóság szerint viszont valójában már a 22 éves kort is betöltötte. Ennek amiatt van jelentősége, hogy 18 éves elkövetőként 15 évet kaphat, amelyet fiatalkorúként kellene leülnie, míg ha felnőttként tárgyalják az ügyét, akkor élete végéig rács mögé kerülhet egy fegyházban.

A gyilkos migránst 2013-ban Görögországban már 10 év börtönre ítélték egy fiatal nő elleni erőszak miatt, ám két évvel később feltételesen szabadlábra került (!) és eltűnt. 2015-ben papírok nélkül érkezett Németországba, ahol ismét erőszakolt, majd ölt is.

(A fotó illusztráció)

Hasonló hírek

  • Alcatraz

    Az ilyeneknek ki kell kapni a mogyorókat és a probléma megoldva.