Szerbia 

Blamázs: Dačić autogramot kért Trumptól (+ videó)

Az egyik fősodratú délvidéki magyar nyelvű médium arról számolt be hétfőn, hogy Ivica Dačić szerb külügyminiszter az ENSZ megreformálásáról szóló tanácskozáson Donald Trump amerikai elnökkel beszélt, de részletekbe nem bocsátkozott be. Márpedig ez a „megbeszélés”  akár helyet is kaphat a diplomácia évkönyvében.

Az ok több, mint bizarr. Talán a múltban volt már olyan eset, hogy egy másik ország magas rangú diplomatája autogramot kért az Egyesült Államok elnökétől, azonban Dačić lépése annyiban tér el a többitől, hogy lépését kamerák rögzítették.

A rögzített videofelvétel tanúsítja, hogy Daćić egy irattartó bugyit (délvidékiesen:  faszciklit) helyezett Trump elé, amelyből képeket szedett elő. Ezt követően Trumpot arra kérte – ami Dačić gesztikulációjából látszik –, dedikálja a fotókat, ami miatt Trump elővette zsebéből a tollat. Amikor megnézte a képeket, Trump rámutatott ujjával és azt mondta:

„Ez én vagyok”.

Erre Trump – mint mikor az anonímuszok autogramot kérnek a világsztároktól – megkérdezte Dačićtól, hogy hívják, hogy a dedikáció „teljes” legyen – írja a Kurir napilap.

Egyébként Ivica Dačić és Donald Trump közös fotójáról van szó, amely 2013-ban készült. Annak idején a szerb kormány megbeszéléseket folytatott Trump cégével egy esetleges befektetésről, amiből, mint kiderült, semmi nem lett.

Hasonló hírek