Kiemelt Szerbia 

Elkerülhetetlen a lakosság legális mérgezése: elárasztja az országot a GMO!

Milyen változásokra számíthatunk most, miután a szerb kormány Oroszország, az EU és egyfajta semlegesség közül végleg és egyértelműen az uniót és annak szabályait, “értekrendjét” választotta?

Látványos változások nem várhatók, csak annyi, hogy ami most is éppen elég rossz, még rosszabb lesz.

A rezsim eddig is (persze a polgárok kárára) többnyire (túl)teljesítette az EU elvárásait és megalázó parancsait, de a látszat kedvéért itt-ott mégis némileg késleltette egyes drasztikus intézkedések megtételét. Ezentúl a csatlakozási fejezetek megnyitása felgyorsul, nyíltan zajlik majd az egész folyamat, a legkisebb “akadékoskodás”, kvázi ellenállás is elmarad.

A szerbiai polgárok több mint fele (még Vučić fiát is beleértve) ugyan az uniós csatlakozás ellen van, de hiába: sajnos az immár sziklaszilard és egyre kegyetlenebb hatalmi rendszer, sőt a harmatgyenge ellenzék egy része is ragaszkodik az erősen hanyatló EU-hoz.

Ehhez azonban egyebek között “le kell nyelni a génmódosított békát”.

Az érvényben levő, 2009-ben elfogadott, GMO-ról szóló szerbiai törvény szerint tilos a génmódosított organizmusok, tehát a génkezelt haszonnövények és élelmiszeripari termékek forgalmazása az ország területén.

Amennyiben nem kerül sor a szóban forgó jogszabály módosítására, Szerbia nem válhat a Világkereskedelmi Szervezet tagjává, ezáltal pedig nem számíthat a 30. csatlakozási fejezet megnyitására, amely a külfölddel folytatott gazdasági együttműködéssel foglalkozik. Enélkül pedig lemondhatna az EU-s tagságról. Márpedig ezen a végzetes úton megállni nem lehet…

Semmi kétség, hogy Szerbiában eddig is előfordultak GMO-termékek. Ki tudja, mi mindent etetnek velünk?

A GMO-ról szóló új törvény meghozatala után azonban végképp elszabadul a pokol. Az országot elárasztják majd a génmódosított organizmusok.

Emlékeztetőül íme milyen károkat okozhat a GMO.

Egészségügyi szakemberek szerint a génmódosított élelem fogyasztása a szervezet állapotától függően súlyos allergiát idézhet elő, jelentősen gyengítheti az immunrendszert, legrosszabb esetben pedig daganatos betegséghez is vezethet.

Több kutatás azt mutatja, hogy a GMO-élelmiszerekben legnagyobb kockázatot a beültetett gének és az általuk termeltetett fehérjék, fehérjetermékek jelentik.

A világban folyamatosan nő a (táplálék)allergiás megbetegedések száma, ami simán összefüggésbe hozható a GMO elterjedésével.

Továbbá: bizonyos gének a GMO-élelem elfogyasztásával, a bélben felszívódva ellenállóvá teszik a szervezetet az antibiotikumokkal szemben. Ennek következtében, ha megbetegszik valaki, az orvos által felírt antibiotikumos kezelés hatástalan marad. Ez azt jelenti, hogy a páciensek egy része egy szimpla bakteriális fertőzést sem tud majd kiheverni.

Hasonló hírek