Anyaország Kiemelt 

Az a jóérzésű délvidéki magyar, aki végignézi a lenti videót, lehet, hogy soha többé nem szavaz Orbánra

Félő, hogy Orbán Viktornak sikerült az, amiről azt gondoltuk, hogy lehetetlen: lesüllyedni a szerb parlament szintjére. Talán megártott neki a Vučićtyal való sok barátkozás.

Azok a polgárok, akik időnként követik a magyar és a szerb (reality-szerű) parlamenti ülések közvetítéseit, láthatják az óriási különbséget. Bár a magyar parlamentben is hangzanak el súlyos szavak és durva minősítések, a vita általában mégis többnyire kulturált keretek között zajlik.

Ki gondolta volna, hogy pont Orbán miniszterelnök lesz az, aki kivetkőzve önmagából primitív, útszéli stílusban válaszol a képviselőtársának, aki érvekkel alátámasztott felszólalásában mutatott rá konkrét jelenségekre.

Többen elborzadva hallgattuk Orbán válaszát, alig akartunk hinni a fülünknek.

Mivé vált az a politikus, miniszterelnök, akit a délvidéki magyarok egy része a szívébe zárt és sokáig talán benne látta a megmentőjét?

Először a Vučićtyal való szeretetteljes ölelkezések, a nem létező délvidéki magyar autonómia magasztalása, most pedig ez a kirohanás…

Némi szomorúsággal ajánljuk figyelmükbe az alábbi felvételt.

Hasonló hírek

 • Alcatraz

  Ez a kalitkán belüli marakodásuk egyáltalán nem érdekli az embereket. Videóból semmi sem gerjeszt a főcimre. Ez már komikus paródia,hülyeség.,ez megy a szerbiai parlamentben is és más országokban is. Amúgy Vona levizsgázott…de nem is érdekel. Rá már sohasem szavaznák.
  Az autonómiáról meg ki tudja mi az igazság. Elképzelhetőnek tartom azt is hogy vucsics hazudott,mondott ezt azt,Orbán meg mit tehetett..elhitte neki. De ez csak az én elképzelésem ami persze nem biztos hogy igy is van.

 • Speedward

  Hű azért én Viktorkát nem engedtem volna bekokózva felszólalni. Durva flashei lehetnek.

 • Márk Dr. Udriga

  Halkan jegyzem meg:
  Ők szavaznÁk (meg).
  Én szavaznÉk.

 • Horvat Gyula

  Én délvidéki magyar vagyok,egyel egyezem,hogy nagy barátság a szerb miniszterelnökkel nem tetszik,de sokat gondolkodtam rajta és részben megértettem,hogy jó szomszédi viszony végett sok mindent el kell nézni.Vona Gábor felszolalását nem értékelem annyira,hogy ellene forduljak Orbán Viktor miniszter elnök ellen,nagyon sajnálom az aki irta ezt a cikket egyoldaluan állitotta be mintha a Jobbik a magyar nemzet mellett áll,nem egyezem az iróval,hogy összehasonlitást tesz a jobbik elnöke és a miniszterelnök között,végül azzal fejezibe,hogy ez végett nem szavaz Orbán Viktora,de azt nem vette figyelembe,hogy eddig milyen szavakkal támadták a miniszterelnök Úrat.Ezt szégyenek tartok ilyen összehasonlitást,mert ezek után még jobban tisztelem Orbán Viktor miniszerelnök Úrat !

  • sándor dejmoszos

   Rohadjon le a kezed ha erre a teknővájó,becstelen hazug gazemberre szavazol, a szerbek tegyék magukévá összes tulajdonodat.

 • László Virág

  Egészen egyszerűen, önök bénák. Pont. 😀

 • Van Svake Partije

  Tisztelt cikkíró!
  A hozzászólásomat az ön általi megszövegezéséből való idézettel kezdem:
  ” Ki gondolta volna, hogy pont Orbán miniszterelnök lesz az, aki kivetkőzve önmagából primitív, útszéli stílusban válaszol a képviselőtársának, aki érvekkel alátámasztott felszólalásában mutatott rá konkrét jelenségekre.”
  Azok az “érvekkel alátámasztott felszólalások” ha nem olyan stílusban lettek volna prezentálva, amilyenekben voltak, valószínűleg, nem is olyan stílusban kaptak volna választ!
  Ismeri azt a szólást, hogy: Amilyen az Adjisten, olyan a Fogadjisten?