Anyaország 

Felmentették Gaudit a „Pásztor István leköpése ügyében”

„Miközben én az elképesztően unalmas brüsszeli szakbizottsági ülésen ültem, az otthoni Kúria – állítólag fergeteges, büntetőjog tankönyvbe illő szakmai indokolással – helybenhagyta Dr. Gaudi-Nagy Tamás elsőfokú, valamint másodfokú felmentő ítéletét a koholt ,Pásztor-féle, köpködős’ ügyben“ – írja levelében Morvai Krisztina.

Morvai többek között ezt írja:

„Gaudi-Nagy Tamást felmentették, szívből gratulálok neki és nagyon felnézek rá, amiért ilyen erővel és méltósággal csinálta végig ezt az elképesztő, szégyenletes, koholt büntetőeljárást. (Remélem, mindenki számára világos: az ügyészség ezzel az egy koholt eljárással nem elégedett meg, folyamatban van egy másik is: Tamás megnevezett egy olyan ügyésznőt, aki 2006-ban részt vett a tüntetők elleni megtorló eljárásokban, és ezzel összefüggésben szintén a vádlottak padjára ültette a ,dicső’ ügyészség. Ez az eljárás még folyamatban van.)

Boldog vagyok büntetőjogászként, hogy gyönyörű hivatásunk méltóságát, jó hírét és dicső hagyományait megvédte a háromtagú kúriai bírói testület: Dr. Márki Zoltán, Dr. Somogyi Gábor és Dr. Székely Ákos. Nagyon várom, hogy Almási Lajos operatőrünk jóvoltából megismerhessem a perbeszédeket és az ítélet-indokolást, amelyet természetesen a nyilvánossággal is meg fogok osztani”

– zárja sorait Morvai Krisztina.

A budapesti  Fővárosi Főügyészség 2014 szeptemberében Gaudi-Nagy Tamás ellen vádat emelt „felbujtóként, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése és garázdaság miatt” a Pásztor István leköpése ügyében.  A budapesti Fővárosi Törvényszék tavaly  hozott jogerős ítéletében bűncselekmény hiányában felmentette  Gaudit  az ellene emelt vádak alól.

Hasonló hírek

  • Alcatraz

    Leköpné ezt “egész Vajdaság” ha tehetné,még a szerbek is tudják mennyire mocsok egy gazember.