Magyarországi hírek 

Az MSZP kiszállt a magyar ellenzékből, nem harcol tovább a Fidesz ellen?

Az MSZP kampányt és gyűléseket is tartani fog, de a választásokig nem kezdeményez a parlamentben vitanapot, nem vesz részt ötpárti egyeztetéseken, nem fordul a köztársasági elnökhöz és az Alkotmánybírósághoz (Ab) sem – közölte az ellenzéki párt frakcióvezetője, Tóth Bertalan szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Ezzel pedig gyakorlatilag kiszálltak a magyar politikából, merthogy innentől kezdve a pártnak még annyi funkciója sem lesz, mint eddig volt.

És ez még akkor is így van, ha Tóth Bertalan azt mondta, az MSZP legfontosabb célja, hogy a Fideszt leváltsa 2018-ban.

Hiszen hiába mond ilyet, ha közben azt is kijelentette, hogy a parlamenti műfajokon – napirend előtti felszólalásokon, interpellációkon, azonnali kérdéseken – és gyűléseken túl más parlamenti eszközzel nem kíván élni az MSZP-frakció.

A kifogásokat ismertetve megtudhattuk, hogy innentől kezdve azért nem fordulnak az Ab-hez, mert 2015 tavasza óta 14 beadványt nyújtottak be, de egyikben sem született döntés. Nem fordulnak a köztársasági elnökhöz sem, mert Áder János “a Fidesz szolgája”. Ezeken túl az MSZP az országgyűlési választásokig nem kíván parlamenti vitanapot sem kezdeményezni, mert a Fidesz nem vitatkozik velük. Ez azért furcsa érv, mert Gulyás Gergely minap vitázott velük a bevándorlásról. Ötpárti egyeztetéseken sem kívánnak részt venni sem kormánypárt által kezdeményezetteken, sem olyanokon, amiket az ellenzék hívott össze. Előbbit színjátéknak, utóbbit pótcselekvésnek tartják.

Tehát egyszerűen nem csinálnak semmit, amivel az Orbán-kormány ellen lépnének fel.

Hasonló hírek

  • Jenő Miklósi

    Én meg ezentúl nem töröm az agyam, hogy szavazzak e rájuk, vagy nem. Elvetették a baloldaliasságot, el hagyták abaloldali tábort, a könnyebbik oldalát fogták meg, nem értem a ki jelentést, idáig sem csináltal semmit.