Délvidék 

Várja a tanulókat az újvidéki Apáczai Diákotthon

Az újvidéki Apáczai Diákotthon pályázatot hirdet egyetemi hallgató, valamint középiskolás lányok és fiúk felvételére a 2017/2018 – as tanévben – 2. pályázati kör Pályázni a Felvételi jelentkezési lap kitöltésével lehet, amely letölthető a www.vmpe.org.rs honlapról.

A Felvételi jelentkezési lapot és az ott feltüntetett mellékleteket a következő címre küldjék: Apáczai Diákotthon, 21000 Novi Sad, Ćirpanova 54. További információk a 021/548 – 259 telefonszámon vagy a nsvmpe@gmail.com villámposta címen kérhetők.

A pályázat beérkezésének határideje: 2017. október 31. A Diákotthon 2000 – ben nyitotta meg kapuit azon magyar ajkú fiatalok előtt, akik tanulmányaikat az Újvidéki Egyetemen folytatják. Intézményünk két különálló részre, egy lány – és egy fiúkollégiumra tagolódik. Névadója Apáczai Csere János, a magyar művelődés kiemelt személyisége, a tudományosság és nevelés úttörője, az első magyar enciklopédista. A kollégiumban 4 – 6 ágyas szobákra osztva 80 hallgató számára tudunk lakhatási lehetőséget biztosítani. Lakóinknak mosógéppel ellátott fürdőszobák állnak rendelkezésükre. Konyháink jól felszereltek, lehetőség van főzésre, sütésre , a hűtőszekrényekben pedig bármilyen friss – és fagyasztott étel tárolható. A tágas és kényelmes tanulószobákban lakóink zavartalanul tanulhatnak , ami során a több ezer kötetet számláló könyvtárunk is rendelkezésre áll. Minden bentlakónk számára biztosítjuk az ingyenes számítógép – használatot, a nyomtatás és a fénymásolás lehetőségét.

A diákotthon egész területén kitűnő sebességű internet – szolgáltatás biztosított. A diákotthon a Maradéki Református Egyházközség tulajdona, működtetője a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete. Hetente ökumenikus jellegű áhítatokat és ismeretterjesztő előadásokat tartunk . Meghívott előadóink elismert vajdasági és magyarországi szakemberek. Szabadidős programjaink közé tartoznak a táncestek, filmvetítések, jótékonysági munkák, közös főzőcskézések, kulturális rendezvények látogatása. A nyári szünidőben a diákotthon lakói közös külföldi kiránduláson vehetnek részt, valamint nemzetközi oktatási programok hoz csatlakozhatnak.

A diákotthon nyelve a magyar, elvárásaink pedig: a keresztyéni értékek szerinti viselkedés, szorgalmas tanulás és a házirend betartása, az előadásokon való részvétel. A kollégium eddigi lakóinak is újra kell pályázniuk. Az első alkalommal pályázó diákokat személyesen fogadjuk kollégiumi látogatásra, időpont egyeztetés után.

Hasonló hírek