Anyaország 

Tíz évre ítélték a betegeket kifosztó szabadkai férfit

Jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék K. József  55 éves szabadkai férfit, aki a szentesi kórházban dolgozott ápolóként, és eltulajdonította az  idős betegek értékeit.

A bíróság rablás és kifosztás bűntettében, valamint más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek az 55 éves szabadkai férfit, és a szabadságvesztés kiszabása mellett végleges hatállyal eltiltotta az egészségügyi végzettséghez kötött foglalkozás gyakorlásától. A vádlott a szentesi kórházban dolgozott ápolóként. Rossz anyagi helyzete miatt 2014 februárjában úgy döntött, hogy a kórházban ápolt idősek értékeit eltulajdonítva jut pluszbevételhez.

A férfi két éven át többször elvett a sértettek kórteremben hagyott pénzéből, emellett egészségügyi eszközöket és gyógyszereket is lopott. Amikor éjszakai műszakban dolgozott, több alkalommal ékszereket, készpénzt vett el megromlott egészségi állapotú, idős, magatehetetlen betegektől, jellemzően olyankor, amikor a páciens állapota rosszabbodott. Előfordult, hogy kivette az öntudatlan páciens fülbevalóját vagy lehúzta az aranygyűrűjét is, közli a Népszava.

 K. József két éven át dolgozott a szentesi kórház belgyógyászatán, a kollégái szerint akkor kelt lába pénznek értéktárgyaknak, amikor a vádlott éppen műszakban volt. Hónapokon át mondták a szentesi kórház belgyógyászatán az ápolók, hogy közülük valaki lop, az intézmény nem vette komolyan az ügyet. Végül maguk buktatták le tolvaj kollégájukat. Eldöntötték, hogy a sok gyanús ügy után végre állítsanak csapdát, írják fel egy idős asszony bankjegyeinek a sorozatszámát. A vádlott végül ennek segítségével bukott le, ekkor értesítették a rendőrséget.

Hasonló hírek