Délvidék 

Újabb sarc – ezúttal a járművezetőknek: Megkezdődik az autópályadíj megfizettetése a Szabadka–Topolya szakaszon

A Szerbia Útjai Közvállalat bejelentette, hogy október 19-től autópályadíjat kell fizetni a Szabadka és Topolya közötti 33,3 km-es szakaszon. A sarcot az útszakasz most elkészült, Szabadka déli csomópontján lévő sorompón hajták be az utazókon.

A megfizettetés ún. nyílt rendszer alapján történik majd, mindaddig, amíg el nem készül az öt oldalsorompó az ókéri, verbászi, topolyai, nagyfényi és bácsfeketehegyi lejáratoknál is.

A fent említett közvállalat még nem tette közzé a fizetendő díjak árjegyzékét, de annyit már lehet tudni, hogy a Szabadka és Újvidék közötti szakaszon mintegy 400 dinárba fog kerülni az amúgy siralmas állapotban lévő autópálya használata.

Az oldalsorompók üzembe helyezése után lép majd életbe a „zárt rendszer”, vagyis: Szabadkától Nagyfényig kb. 80 dinárt, Topolyáig 110-et, Bácsfeketehegyig pedig 200-at kell letejelni az államnak.

Az ezzel kapcsolatosan napvilágot látott hírek egyelőre meglehetősen zavarosak, annyi azonban máris körvonalazódott, hogy a haladó kormány egy újabb vérszívó akciójának vagyunk tanúi, és leszünk szenvedő alanyai.

Az Európában – és Magyarországon is – alkalmazott autópályamatricás megfizettetési módszert a szerb kormány „szakértői” nem találták eléggé hatékonynak, ezért maradnak a fentiekben leírt módszernél. Alighanem rájöttek, hogy ily módon többet tudnak összeharácsolni.

Hasonló hírek