Délvidék 

A Szabadkán rejtőzködő migránsok megnyúzzák és megeszik házi kedvenceinket?

Nem hivatalos információk szerint a délvidéki város vasútállomásán kutyák és macskák maradványaira találtak – közölte a helyi Yu Eco televízió.

Az állatokat szabályosan megnyúzták, a bőrüket pedig hátrahagyták. Az állomáson dolgozó munkások állítólag azt rebesgetik, hogy a kazánház mögött migránsok élnek, akik zavarják őket mindennapi munkájukban. Ők lehetnek az esetleges elkövetők?

Más ott dolgozó emberek ugyanakkor tagadják, hogy ilyen cselekedetre került volna sor. Azt azonban mindegyikük hangsúlyozta a helyi tévéadónak, hogy nincs engedélyük hivatalos nyilatkozatot adni. Ugyanakkor maga a riporternő is elmondta, hogy találkoztak bevándorlókkal a vasútállomás területén.

Tehát marad a találgatás, viszont a hír kapcsán felmerül egy-két kérdés.

Ha a migránsok valóban ott bújkálnak, akkor a rendőrség miért nem tesz semmit, miért nem vizsgálja ki az ügyet? Miért került az előbb egy helyi médium látókörébe? Miért nem gyűjtik be őket, és szállítják a befogadóközpontba, ahol úgy-ahogy ellenőrzés alatt tarthatóak?

Ha ezek a delikvensek éhségük csillapítása céljából nyúzzák meg az állatokat, akkor a városban egy esetleges súlyos járványnak, fertőzésnek teszik ki a polgárokat, ezt nem is kell különösebben részletezni.

Ha figyelembe vesszük, hogy mindez a vasútállomáson történhet, ahol számos átutazóval is érintkezésbe kerülhetnek a migránsok, akkor viszont ez már nem csak helyi probléma.

(Fotók: Yu Eco TV/YouTube screenshot)

Hasonló hírek