Délvidék 

Drogkereskedőkön ütött rajta a rendőrség Újvidéken (Videó)

Nagyszabású akciót hajtott végre tegnap a rendőrség Újvidéken – írja a 021.rs.

Felderítettek egy nemzetközi szervezett bűnbandát, amely kokaint csempészett, és Csehországban, Németországban, Olaszországban, Ausztriában, Szlovákiában és Magyarországon értékesítette a tiltott szert.

A mintegy háromórás akcióban átkutattak négy lakást és házat. A Dušan cár utca és a Március 27-e tér sarkán, az egészségügyi iskola közelében, nagy létszámú biztonsági alakulatok 16 óra körül zárták körül Radosav Cvijovićnak, a szervezett csoport vezetőjének luxusvilláját. Őt letartóztatták, akárcsak a 40 éves S. P.-t, akit kábítószer-előállítással és -kereskedelemmel, okirat-hamisítással és adócsalással terhelnek.


Már 10 évvel ezelőtt a média arról adott hírt, hogy a Cviko néven ismert Radosav Cvijović a rendőrségi adatok szerint az egyik legnagyobb újvidéki kábítószer kereskedő. 2009-ben letartóztatták a Morava akció keretében, mégpedig törvénytelen fegyverbirtoklás miatt.

Közben Csehországban négy kilogramm drog átadásakor fogták el a drogbanda három tagját. Szerbiában és Csehországban a bűnözőcsoport tagjainál összesen 100 ezer eurót is találtak. Ezenkívül elkoboztak egy Mercedes, egy Audi és egy Porsche Panamera gépkocsit, amelyek Cvijović vejének, Slavko Pavlov teniszedzőnek a tulajdonában voltak, aki egyébként a németországi Ulm városában él és dolgozik.

Sajtóhírek szerint az újvidéki akciót a cseh hatóságok kérésére hajtották végre.

Kép és videó: Szerbiai belügyminisztérium

Hasonló hírek

  • kacsacsor

    Sok a sz@r értékű ember szerbiában ..