Szerbia 

Szerbia rossz minőségű termékeket termel?

Szerbia termel, de termékei rossz minőségűek, abból kifolyólag következtethetünk erre a megállapításra, hogy a Szerbiában készített termékeknek nincs nagyobb  értéke a világpiacon, technológiai szempontból nézve pedig a termelési szerkezete igen kedvezőtlen és nem jelent jó alapot a magasabb növekedési rátának – közölte az N1 hírcsatorna a Makrogazdasági Elemzések és Trendek (Makroekonomske analize i trendovi – MAT) című tekintélyes gazdasági szakfolyóirat tanulmányára hivatkozva.

A folyóirat körül összegyűjtött szakértők rámutattak arra, hogy a szerb ipar egyik legégetőbb problémája – a szerkezete. Ivan  Nikolić, a MAT szerkesztője rámutatott arra, hogy a többi országok értékesebb termékeket termelnek – a fejlettebb országok, mint például Németország tízszer értékesebbeket.

Nikolić szerint a szerbiai élelmiszeripart az jellemzi, hogy sok, de alacsony értékű termékeket termel. Ivan Nikolić azt mondta, hogy rövid távon nem lehet korrigálni ezt a struktúrát. Szerinte  a tudásba és innovációkba kell befektetni ahhoz, hogy közép- vagy hosszú távú változások következzenek be.

Kapcsolódó: Felborult és kigyulladt a szerb hadsereg egyik büszkesége

Hasonló hírek

  • kacsacsor

    Olyan az ország, és a termékei amilyenek az emberek. Szemetet szétdobál, köpköd, káromkodik, büszke, de mélységesen buta, hőbörgő, nagyképű, ordibáló majomszabású humán.