Világunk 

Ferenc pápa ellen tiltakozva elloptak egy buszt

Eltérített és később felgyújtott egy tömegközlekedéshez használt autóbuszt helyi idő szerint pénteken a közép-chilei Araucanía régióban négy csuklyás fegyveres, akik egy olyan üzenetet hagytak hátra, amelyben Ferenc pápa 2018. január 15. és 18. közötti tervezett chilei látogatása ellen tiltakoztak – jelentették rendőrségi források.

A támadók a régióbeli Ercilla városában tartóztatták fel a buszt, amelyre felszállva tűzfegyvereikkel leszállásra kényszerítették a jármű vezetőjét és utasait.

A rendőrség később egy közeli településen megtalálta a támadók által felgyújtott buszt, mellette egy füzetlapra írt üzenettel. “Tüzet a templomokra, nem vagy szívesen látott Araucaníában, Ferenc pápa”.

Greg Burke szentszéki szóvivő júniusban jelentette be, hogy Ferenc pápa apostoli látogatást tesz Chilében 2018. január 15. és 18. között. A menetrend szerint katolikus egyházfő a fővároson, Santiago de Chilén kívül ellátogat Araucanía székhelyére, Temucóba, és az észak-chilei Tarapacá régióbeli Iquiquébe is.(mti)

Hasonló hírek