Kiemelt Szerbia 

Újabb (figyelemelterelő) botrány Szerbiában: egy diáklányt megverték az osztálytársai, mert a kamu Facebook-profilján az állt, “árulja a testét”? (+ videó)

A haladó rezsimnek jól jön minden olyan botrány, amely segít elterelni a figyelmet az átlagpolgárok sorsát megpecsételő disznóságokról. A botrányok egy részét maga a rezsim kreálja, a többit az élet hozza. А borčai turbofolkos roma énekesnő meggyilkolásának részletei másfél éve nem kerülnek le az újságok címlapjairól, sem a képernyőről. Az aranđelovaci műszaki középiskolában történt diákverésről is annyit bőrt húznak le, amennyit csak lehet.

Valójában mi is történt?

B. N. diáklányt megpofozták az osztálytársai, főleg az egyik lány, miközben a többiek azt üvöltötték, hogy “le a kezekkel” (állítólag nem akarták, hogy az áldozat védekezzen).

B. N. nem mesélte el a szüleinek, mi történt vele. Miután az egyetlen együttérző fiú osztálytársa mégis beszámolt az esetről az áldozat édesanyjának, a lány végül annyit mondott, hogy három pofont kapott.

Az osztályfőnöke azonban az ekkor már az iskolától magyarázatot kérő szülőkkel közölte, “nem három, 33 pofon is elcsattant”. Megmutatta nekik azt a felvételt, amelyet az egyik tanuló készítétt a mobiltelefonjával.

Jelenleg állítólag három diák ellen folyik vizsgálat nemcsak az iskola vezetősége, hanem a rendőrség részéről is.

A szerb médiában különböző változatok láttak napvilágot az eset előzményeiről.

A leggyakoribb verzió arról szól, hogy B. N. megkérte az egyik barátnőjét, függessze fel a Facebook-profilját, mert ő nem ért hozzá. Megadta neki a jelszavát, amelyet azonban a “barátnő” több személynek továbbította.

A “gyerkőcök” B. N. tudomása nélkül különböző obszcén tartalmakat töltöttek fel a profiljára. A legdurvább az volt, hogy a “megpiszkált” profil alapján B. N. “szexuális szolgáltatásokat, többek között anális szexet is kínált”.

Az osztálytársai, aki kvázi vagy tényleg nem tudtak arról, hogy B. N.-t voltáképpen csúnyán átverték, állítólag attól gurultak be, hogy a lány “ekkora k…a”, emiatt pofozták fel.

Sajnos ehhez hasonló esetek napi szinten történnek Szerbia-szerte. Nyilvánvaló, hogy a Facebook, az összes hasznos funkciója mellett, főleg rombolást okoz az emberek fejében. Egyre többen gondolják azt, hogy legalább a kiskorúaknak (szigorúan) be kellene tiltani a használatát.

Akárhogyis, a haladó hatalom az aranđelovaci esetet is politikai pontszerzésre igyekszik felhasználni. Az még úgy-ahogy érthető, hogy a belügyminiszter megszólal az ügy kapcsán, de az már enyhén szólva visszatetsző, hogy Aleksandar Vučić elnök is nyilvanosan “szörnyűlködik” a történtek miatt, főleg annak tükrében, hogy részben az ő rendszere “faragott monstrumokat” a diákokból (is).

Hasonló hírek