Délvidék 

Újabb mutyizó botrány rázza a haladó rezsimet

Vagyonnyilatkozatának meghamisítása miatt bűnvádi feljelentést indított a Korrupcióellenes Ügynökség Aleksandar Milovančev, a Szerb Haladó Párt tisztségviselője ellen, aki 2013 óta az újvidéki Kikötő vállalat élén áll – közölte a Vajdasági Oknyomozó és Elemző Központ, a VOICE.

Mint a feljelentésben olvasható, Milovančev elhallgatta vagyonnyilatkozatában, hogy feleségének – akiről megemlítendő, hogy az Újvidéki Vásár (Novosadski sajam) felügyelő bizottságának elnöke – két belgrádi lakása van, továbbá Daimler Chrysler márkájú gépkocsija, illetve azt sem tüntette fel, hogy az Újvidéki Vásár 2014-ben és 2015-ben 1,27 millió dináros jövedelmet hozott  felesége vállalatának, írja a VOICE.

A cikk szerint Milovančev szintén nem jelentette be, hogy hitvesének vállalata van, amellyel bérleti viszonyban áll. Az ügynökség gyanúja szerint a haladó pártkáder hamisan közölte, hogy nyeresége volt üzlethelyiségének bérbeadásából, melyet felesége vállalatának adott bérbe. Vagyonnyilatkozata szerint évente 2,75 millió dinárt keres a bérletből, ugyanakkor az Ügynökség az adóhivatalban megtudta, hogy Milovančev a bérletből 2014-ben 535 425 dinárt keresett, míg 2015-ben már nem volt ilyen jövedelme.

Mint írják, az ügyész elhalasztotta a bűnüldözést, miután Milovančev befizetett 300 ezer dinárt a közbevételek befizetésére előirányzott számlára, amelyet – a büntetőeljárásról szóló törvénykönyv 283. szakasza szerint – humanitárius vagy egyéb közhasznú célokra szoktak fordítani.

Különben hat hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztés jár azon bűncselekményekért, amelyekkel a haladó pártkáder gyanúsítva volt – olvasható a VOICE írásában.

 

Hasonló hírek