Délvidék 

Bosszú, vagy valami más? Tűz a szabadkai városi tanács VMSZ-es tagjának birtokán

Szombaton hajnalban Királyhalmán tűz ütött ki Osztrogonác Simon, a városi tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tagjának birtokán. Az ott lévő hűtőház, a mezőgazdasági munkagépek, és a tanácsnok hivatali autója is a tűz martalékává váltak.

Osztrogonác a kárt nagyjából százezer eurónyira becsüli. Véleménye szerint nem volt objektív oka a tűzesetnek, de ugyanakkor senkit sem gyanúsít szándékos gyújtogatással.

Emlékeztetőül: hét nappal ezelőtt a tanácsnok értesítette a rendőrséget és a sajtót arról, hogy a Palics felé vezető, ún. kerülőúton ismeretlen személyek 200 méteres szakaszon kivágták az út mentén 20 évvel ezelőtt elültetett fákat.

A helyszínen akkor jelen volt a kommunális rendőrség is, amelynek tagjai állítólag semmit sem vettek észre. Ez nem is meglepő, hiszen azonkívül, hogy az állami költségvetés által biztosított fizetést felveszik, semmire sem alkalmasak.

A rendőrség ugyanakkor ismeretlen elkövető ellen tett feljelentést, amit később módosítottak, mert időközben állítólag kiderült a tettesek személyazonossága is, erről azonban már nem tájékoztatták a közvéleményt.

A két esetnek jó eséllyel köze van egymáshoz, de az átlagpolgár számára ez valószínűleg sokáig rejtély marad.

Kapcsolódó:

Rejtélyes pusztítás: kivágták  a szélvédő sávot Szabadkán

 

Hasonló hírek