Világunk 

Beteg világ: Parlamenti ülésen kérte meg barátja kezét a homoszexuális képviselő (+ videó)

Az azonos neműek házasságának törvényesítéséről szóló parlamenti vitán kérte meg Ausztráliában hétfőn egy képviselő a barátja, egy tanító kezét.

A képviselőház idei utolsó, kéthetes ülésszakán elsőbbséget kapott a melegházasság kérdése azután, hogy ősszel a lakosság 62 százaléka postai úton intézett nemzeti konzultáción támogatta a reformot. A visszaküldött levelek aránya csaknem 80 százalékos volt.

Tim Wilson konzervatív képviselő hétfőn az elsők között szólalt fel a vitában, és élve a kivételes alkalommal, megkérte barátja, a hallgatóság karzatán ülő Ryan Bolger kezét.

A 33 éves általános iskolai tanár igent mondott. A tetszésnyilvánítás ellenére még nem vált törvényessé a melegházasság Ausztráliában, bár a főbb parlamenti pártok szeretnék, ha ez a héten megtörténne.

A tervezetet a szenátus már elfogadta a múlt héten. Ha törvény lesz, akkor Ausztrália a világ 26. államaként legalizálja az azonos neműek házasságát, pedig 1997-ig több tagállamában még törvénybe ütköző volt a homoszexualitás.

(Origo nyomán)

Hasonló hírek