Délvidék 

Új megfizettetési rendszer a Belgrád-Szabadka autóúton

2017. december 5-től már zárt rendszer szerint kell fizetni a Belgrád-Szabadka autóút használatáért.

Annyit fizetünk majd, amennyi kilométert megteszünk. Amikor csatlakozunk az autóútra, kapunk egy szelvényt, amikor meg elhagyjuk a szürke ötven árnyalatát, a szelvény felmutatásával igazoljuk, hogy mekkora távon használtuk az utat.

A Szerbia Útjai Közvállalat üzembe helyezi a leágazásokon épített kapukat, és új megfizettetési rendszer lép életbe. A szerb kormány jóváhagyta az érvényes díjszabást is. A topolyai és a szabadkai északi bekötőút közötti, 33,30 kilométeres autóútszakasz használatáért az Ia kategóriájú járműveknek 40, az I kategóriának 80, a II.-nak 110, a III.-nak 230, a IV.-nek pedig 460 dinárt kell fizetnie. Szabadka és Nagyfény között 40, Szabadka és Bácsfeketehegy között pedig 120 dinárjába kerül az autósoknak az úthasználat. A verbászi elágazásnál 200, az ókéri kijáratnál pedig 240 dinár illetékkel kell számolni. Újvidékig 350 dinár az útpályadíj, Belgrádig 560. Ezek az árak szerepelnek jelen pillanatban a Szerbia Útjai Közvállalat honlapján.

Az új megfizettetési rendszer 2017. december 5-én 12 órakor lép érvénybe.

A szerbiai autóutak a környező országokhoz viszonyítva a legrosszabb állapotban vannak, mégis nálunk kell a legmagasabb árat fizetni a használatukért.

A táblázatban lévő árak a Belgrád-Szabadka útvonalra vonatkoznak.
Ez a táv oda-vissza annyiba kerül, mint egy tíz napra érvényes matrica Magyarországon…

Egri Emma – egriemma.blogspot.rs

Hasonló hírek