2017, február 25, szombat
   
Betűméret

Délvidéken köthetnek ki a Németországból hazaküldött menekültek

Németország elkezdte a menedékkérők eltávolítását az országból. 
 
A német kormány 55 ezer menedékkérőnek ad pénzt arra, hogy önkéntesen távozzanak az országból. Erre a célra a szövetségi kormány 21,5 millió eurót különített el. Tavaly és idén nagyjából félmillió menekült özönlött be Németországba, azonban Merkelék nem az utóbbi két év migránsáradatával érkezőket, hanem a balkáni országok lakosait zsuppolják vissza.
A német sajtó szerint a legtöbb ilyen menekültkérő albániai, nagyjából 15 ezer, ám őket csaknem 6000 szerb és mintegy 5000 koszovói állampolgár követi. 
 
Eddig is minden évben tizenötezer cigányt toloncoltak vissza Szerbiába
 
,,Szerbiába éves szinten 15.000 cigány tér vissza, néhányan önszántukból, zömében viszont kitoloncolják őket az EU-s országokból" - mondta el Vojačkova Solorano, a Szerbiába visszatérő romák újraintegrálása elnevezésű program egyik vezetője  egy idén júliusban megtartott sajtótájékoztatón, ehhez a számhoz jön majd még a most Németországból hazaküldöttek zöme is. 
 
A Szerbiába visszazavart cigányok helyzetét jól ismerő szakember elmondta azt is, hogy többek között a szerb állam pénzéből finanszírozzák a visszatoloncolt cigányok letelepedését és lakásvásárlását. 
 
A délvidéki magyar politikai vezetőket cseppet sem izgatja a betelepítés 
 
Portálunk már több alkalommal is beszámolt arról, hogy a Koszovóról Nyugat-Európába kivándorolt cigány lakosság egy jelentős része  a visszatoloncolás után a Délvidék magyarlakta településein köt ki. Itt pedig ingatlanvásárlással és más pénzügyi támogatással segítik, hogy gyökeret verhessenek az új otthonukba. A sokéves folyamat hatására már több helyen megbomlott a hagyományos nemzeti összetétel is. Az etnikai változások pedig általában a magyarságot sújtják, azonban a helyi politikum nem hajlandó tudomást venni a nemzetünket fenyegető helyzetről. 
 
Ugyan még 10 éve Pásztor István is arról beszélt egy nyilatkozatában, hogy a rendőrség folyamatosan összeírja az üresen álló házakat és attól tart, hogy több tízezer embernek valamilyen módon letelepedési lehetőséget akar a szerb állam biztosítani a magyarlakta településeknek. Azonban az azóta minden hatalmi szinten kormányon lévő VMSZ hallgat.
 
Ennek egyik példája az is, hogy néhány hónapja a Magyar Nemzeti Tanácsban leszavazta azt a VMDK-s indítványt, amely a magyarországi betelepítési kvótareferendum támogatása mellett felemelte volna a szavát a délvidéki betelepítések ellen is. 
 
R. P. 
 
 .
  

 

Megosztás

A nap idézete

„A magyar nemzet a hősiesség, a lelki nagyság és a méltóság arisztokráciája. Mikor fogjuk adósságunkat ez áldott nemzet iránt leróni, mely a Nyugatot megmentette? Vajha a francia történetírás leróhatná már egyszer hálájának adóját a magyarsággal, a nemzetek hősével szemben. E nemzet hősi példájával felemel és megnemesít minket. A magyar hősiesség magas erkölcs megnyilatkozása.”

/Jules Michelet/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tengerecki Pál Tengerecki Pál 2017.02.24. - 23:29
  De addig biztosan nyugdíjazza magát politikailag, amíg tart a jelen mandátuma. Aztán kilépve a MM-ből ...

  Bővebben...

   
 • kritikus kritikus 2017.02.24. - 21:32
  Ha kémeim jelentése pontos akkor ez a néhai pártelnök Kasza József háza - volt.

  Bővebben...

   
 • kritikus kritikus 2017.02.24. - 13:43
  Tudtommal az öntudatos magyarok nem is akarnak szavazni - senkire!

  Bővebben...

   
 • Tengerecki Pál Tengerecki Pál 2017.02.23. - 21:09
  Mi lett volna az egész olimpia ujraszervezéséb ől, ha hajdanán a tömérdek munka és szervezés helyett ...

  Bővebben...

   
 • Franz Lutzy Franz Lutzy 2017.02.23. - 19:29
  Végleg nyugdíjba vonult.

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information