2017, március 25, szombat
   
Betűméret

Délvidéken köthetnek ki a Németországból hazaküldött menekültek

Németország elkezdte a menedékkérők eltávolítását az országból. 
 
A német kormány 55 ezer menedékkérőnek ad pénzt arra, hogy önkéntesen távozzanak az országból. Erre a célra a szövetségi kormány 21,5 millió eurót különített el. Tavaly és idén nagyjából félmillió menekült özönlött be Németországba, azonban Merkelék nem az utóbbi két év migránsáradatával érkezőket, hanem a balkáni országok lakosait zsuppolják vissza.
A német sajtó szerint a legtöbb ilyen menekültkérő albániai, nagyjából 15 ezer, ám őket csaknem 6000 szerb és mintegy 5000 koszovói állampolgár követi. 
 
Eddig is minden évben tizenötezer cigányt toloncoltak vissza Szerbiába
 
,,Szerbiába éves szinten 15.000 cigány tér vissza, néhányan önszántukból, zömében viszont kitoloncolják őket az EU-s országokból" - mondta el Vojačkova Solorano, a Szerbiába visszatérő romák újraintegrálása elnevezésű program egyik vezetője  egy idén júliusban megtartott sajtótájékoztatón, ehhez a számhoz jön majd még a most Németországból hazaküldöttek zöme is. 
 
A Szerbiába visszazavart cigányok helyzetét jól ismerő szakember elmondta azt is, hogy többek között a szerb állam pénzéből finanszírozzák a visszatoloncolt cigányok letelepedését és lakásvásárlását. 
 
A délvidéki magyar politikai vezetőket cseppet sem izgatja a betelepítés 
 
Portálunk már több alkalommal is beszámolt arról, hogy a Koszovóról Nyugat-Európába kivándorolt cigány lakosság egy jelentős része  a visszatoloncolás után a Délvidék magyarlakta településein köt ki. Itt pedig ingatlanvásárlással és más pénzügyi támogatással segítik, hogy gyökeret verhessenek az új otthonukba. A sokéves folyamat hatására már több helyen megbomlott a hagyományos nemzeti összetétel is. Az etnikai változások pedig általában a magyarságot sújtják, azonban a helyi politikum nem hajlandó tudomást venni a nemzetünket fenyegető helyzetről. 
 
Ugyan még 10 éve Pásztor István is arról beszélt egy nyilatkozatában, hogy a rendőrség folyamatosan összeírja az üresen álló házakat és attól tart, hogy több tízezer embernek valamilyen módon letelepedési lehetőséget akar a szerb állam biztosítani a magyarlakta településeknek. Azonban az azóta minden hatalmi szinten kormányon lévő VMSZ hallgat.
 
Ennek egyik példája az is, hogy néhány hónapja a Magyar Nemzeti Tanácsban leszavazta azt a VMDK-s indítványt, amely a magyarországi betelepítési kvótareferendum támogatása mellett felemelte volna a szavát a délvidéki betelepítések ellen is. 
 
R. P. 
 
 .
  

 

Megosztás

A nap idézete

"A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, nem az, hogy szolgaságba süllyed, és hatalmasabb, nagyobb számú, erőszakosabb nép számára dolgoznia kell. Szolganépek lehetnek nagyok, a szegénység, a munka, a megalázás ellenére élhetnek magas sorsot. A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, hogy primitívvé válik, hogy eldobja magától a tudatos gondolkozást és tudatos gondolkozót, s ezzel a tudattalanság óceánjába merül, így válik csőcselékké, söpredékké züllik és oszlik fel, és elsüllyed oda, ahová az őserdő indiánjai, négerei és a tundrák eszkimói és az ausztráliai sivatag pápuái."

/Hamvas Béla/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Franz Lutzy Franz Lutzy 2017.03.23. - 21:50
  "831 tárgy": ÜGY! Nem árt, ha a TÁRGYalatos TÁRGYvédek is jobban TÁRGYalnak erre, és TÁRGYAfogyottké ...

  Bővebben...

   
 • Franz Lutzy Franz Lutzy 2017.03.23. - 07:42
  Antalfalva, bre! Valami nagyeszű VMSZ-es vezető lehetett, aki szerint "Kovacsica" dukál. Ilyet is ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.03.21. - 01:40
  #6 Csaba Y-m-d H:i Csaba, igen nemes küldetést választottál magadnak viszont az a nagy helyzet, hogy ...

  Bővebben...

   
 • Csaba Csaba 2017.03.20. - 22:36
  Tamás-sajnos nekem már rég fel tűnt már akkor mikor még a demokraták seggét nyalták...csak azért hívom ...

  Bővebben...

   
 • Magyar Elek Magyar Elek 2017.03.20. - 21:01
  Saša Janković az egyetlen becsületes jelölt. A magyarok (is) Jankovićra szavaznak.

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information