2017, január 23, hétfő
   
Betűméret

Délvidéken köthetnek ki a Németországból hazaküldött menekültek

Németország elkezdte a menedékkérők eltávolítását az országból. 
 
A német kormány 55 ezer menedékkérőnek ad pénzt arra, hogy önkéntesen távozzanak az országból. Erre a célra a szövetségi kormány 21,5 millió eurót különített el. Tavaly és idén nagyjából félmillió menekült özönlött be Németországba, azonban Merkelék nem az utóbbi két év migránsáradatával érkezőket, hanem a balkáni országok lakosait zsuppolják vissza.
A német sajtó szerint a legtöbb ilyen menekültkérő albániai, nagyjából 15 ezer, ám őket csaknem 6000 szerb és mintegy 5000 koszovói állampolgár követi. 
 
Eddig is minden évben tizenötezer cigányt toloncoltak vissza Szerbiába
 
,,Szerbiába éves szinten 15.000 cigány tér vissza, néhányan önszántukból, zömében viszont kitoloncolják őket az EU-s országokból" - mondta el Vojačkova Solorano, a Szerbiába visszatérő romák újraintegrálása elnevezésű program egyik vezetője  egy idén júliusban megtartott sajtótájékoztatón, ehhez a számhoz jön majd még a most Németországból hazaküldöttek zöme is. 
 
A Szerbiába visszazavart cigányok helyzetét jól ismerő szakember elmondta azt is, hogy többek között a szerb állam pénzéből finanszírozzák a visszatoloncolt cigányok letelepedését és lakásvásárlását. 
 
A délvidéki magyar politikai vezetőket cseppet sem izgatja a betelepítés 
 
Portálunk már több alkalommal is beszámolt arról, hogy a Koszovóról Nyugat-Európába kivándorolt cigány lakosság egy jelentős része  a visszatoloncolás után a Délvidék magyarlakta településein köt ki. Itt pedig ingatlanvásárlással és más pénzügyi támogatással segítik, hogy gyökeret verhessenek az új otthonukba. A sokéves folyamat hatására már több helyen megbomlott a hagyományos nemzeti összetétel is. Az etnikai változások pedig általában a magyarságot sújtják, azonban a helyi politikum nem hajlandó tudomást venni a nemzetünket fenyegető helyzetről. 
 
Ugyan még 10 éve Pásztor István is arról beszélt egy nyilatkozatában, hogy a rendőrség folyamatosan összeírja az üresen álló házakat és attól tart, hogy több tízezer embernek valamilyen módon letelepedési lehetőséget akar a szerb állam biztosítani a magyarlakta településeknek. Azonban az azóta minden hatalmi szinten kormányon lévő VMSZ hallgat.
 
Ennek egyik példája az is, hogy néhány hónapja a Magyar Nemzeti Tanácsban leszavazta azt a VMDK-s indítványt, amely a magyarországi betelepítési kvótareferendum támogatása mellett felemelte volna a szavát a délvidéki betelepítések ellen is. 
 
R. P. 
 
 .
  

 

Megosztás

A nap idézete

„Tévedés azonban azt gondolni, hogy aki kitart magyarsága mellett, azt mindenki elhagyja. Nem mindenki. Először is vagyunk már néhányan, ha szétszórtan is, de szellemileg csoportba verődve, akik nem hagyjuk cserben sem egymást, sem a magyar ügyet. Másodszor pedig, ami a legfontosabb: az Úristen sem hagy el, hanem mellettünk van!”

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.01.22. - 23:50
  Így van ez amikor a tolvajoknak az agyukra ment a lelkiismeret furdalás. Bizonyára van mitől tartaniuk ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.01.22. - 23:34
  @Az igazság kedvéért Lököd a dumát és fingod sincs, hogy miket hordasz itt össze. Ami minden normális ...

  Bővebben...

   
 • brrrrr brrrrr 2017.01.22. - 18:43
  "Azt sem kell figyelmen kívül hagyni, hogy Vučinić (számos ismert párttársával ellentétben) nem repült ...

  Bővebben...

   
 • Cetnik Cetnik 2017.01.20. - 18:07
  Ha valami itt nem tetszik költözz el!!!!

  Bővebben...

   
 • Anonimus Anonimus 2017.01.19. - 22:18
  Nem értem, hogy ez mért ennyire meglepő, amikor Magyarországon hivatalosan is dolgoznak a gyerekek, a ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information