2017, március 30, csütörtök
   
Betűméret

A szerb kormány „neveli” a közlekedés résztvevőit

akozlekedesFrissítés: A kiemelt jelentőségű intézményként kezelt, 3,5 millió eurós összvagyonnal és 150 dolgozóval rendelkező Pannon RTV rémhírt jelentetett meg, amelyet portálunk jóhiszeműen átvett. Ezt Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági képviselője állítja.

Bővebben erről itt olvashat: Pásztor Bálint szerint rémhíreket terjeszt a Magyar Szó


 

A szerb államvezetés új intézkedésekkel és továbbra is szigorú büntetések bevezetésével kívánja megakadályozni a közúti baleseteket.

Idén a korábbiaknál is jóval magasabb büntetésekre számíthatnak azok a vezetők, akik vétenek a szerbiai közlekedési szabályok ellen. A belügyi szervek szerint szükségszerűek a szigorítások, hiszen nagyon sok a figyelmetlen vezető az utakon (és persze az államkassza feltöltése is szükséges). A kormány állítólagos célja, hogy 2020-ra egyetlen kiskorú se veszítse életét annak következtében, hogy nem megfelelő körülmények között utazott (a kormány valódi célja az előző zárójeles megjegyzés megvalósítása).

Ezért 1000 eurós büntetés vár azokra, akik a 135 centiméternél alacsonyabb gyermeküket nem hitelesített gyermekülésben viszik magukkal. Ugyanakkor az is fizet, aki az anyósülésre ülteti 12 évnél fiatalabb gyermekét. Aki jogosítvány nélkül vezet vagy éppen elvették két-három hónapra az engedélyét és ez alatt az idő alatt mégiscsak a volánhoz ül, az is 120 ezer dináros büntetést fizet. Ez jár azoknak is, akik ittasan vezetnek, azaz a vérükben 1,20–2,00 ezrelék alkoholt mérnek.

Akkor is tartósan autó nélkül marad a család, ha a kiskorú elcseni szülei járművét, hogy barátaival autózzon egyet. Mindegy, hogy a szülő tudomásával vagy anélkül vitte-e el a gyermek az autót, ha nincs jogosítványa, a gépkocsit elkobozzák. Sok jogász alkotmányellenesnek tartja a büntetést, mondván, hogy a rendőrség nem veheti el a magántulajdont (ami ugyebár nem más, mint törvényesített rablás – a szerk. megjegyzése.)

Ha valaki nem tudja majd kifizetni a büntetését, börtönbe kerül. Mindezekből világosan leszűrhető, hogy a szerb kormánynak esze ágában sem áll javítani a közlekedés feltételein, a nevelő hatást pedig kizárólag a polgárok zsebeinek kiürítésében látja.

PannonRTV nyomán F.J.

.

Megosztás

Utolsó hozzászólások

 • Franz Lutzy Franz Lutzy 2017.03.29. - 21:42
  "2016-ban 99 TÁRGGYAL foglalkozott. ... Tavaly ezeknek a TÁRGYAKNAK a száma 16,8%-kal volt kevesebb ...

  Bővebben...

   
 • kritikus kritikus 2017.03.29. - 13:55
  Aki elment az nem jön a cirkuszba! Helyettük és nevükben pedig más fog "szavazni"!

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.03.28. - 20:20
  Lehet úgy is szavazni, hogy egyszerre többet bekarikáz a szavazó és így érvénytelen a szavazat, azaz ...

  Bővebben...

   
 • Joe001 Joe001 2017.03.28. - 19:27
  Azt nem kell elfelejteni , hogy Szerbia és Oroszország között igen jó barátság van ... még így a ...

  Bővebben...

   
 • Franz Lutzy Franz Lutzy 2017.03.28. - 10:08
  "azok a tanárok ellen, akik" -- bármennyire hitetlen, köznyelvi magyarsággal (nem provinciálisan) ez ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information