2017, január 22, vasárnap
   
Betűméret

A szerb kormány „neveli” a közlekedés résztvevőit

akozlekedesFrissítés: A kiemelt jelentőségű intézményként kezelt, 3,5 millió eurós összvagyonnal és 150 dolgozóval rendelkező Pannon RTV rémhírt jelentetett meg, amelyet portálunk jóhiszeműen átvett. Ezt Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági képviselője állítja.

Bővebben erről itt olvashat: Pásztor Bálint szerint rémhíreket terjeszt a Magyar Szó


 

A szerb államvezetés új intézkedésekkel és továbbra is szigorú büntetések bevezetésével kívánja megakadályozni a közúti baleseteket.

Idén a korábbiaknál is jóval magasabb büntetésekre számíthatnak azok a vezetők, akik vétenek a szerbiai közlekedési szabályok ellen. A belügyi szervek szerint szükségszerűek a szigorítások, hiszen nagyon sok a figyelmetlen vezető az utakon (és persze az államkassza feltöltése is szükséges). A kormány állítólagos célja, hogy 2020-ra egyetlen kiskorú se veszítse életét annak következtében, hogy nem megfelelő körülmények között utazott (a kormány valódi célja az előző zárójeles megjegyzés megvalósítása).

Ezért 1000 eurós büntetés vár azokra, akik a 135 centiméternél alacsonyabb gyermeküket nem hitelesített gyermekülésben viszik magukkal. Ugyanakkor az is fizet, aki az anyósülésre ülteti 12 évnél fiatalabb gyermekét. Aki jogosítvány nélkül vezet vagy éppen elvették két-három hónapra az engedélyét és ez alatt az idő alatt mégiscsak a volánhoz ül, az is 120 ezer dináros büntetést fizet. Ez jár azoknak is, akik ittasan vezetnek, azaz a vérükben 1,20–2,00 ezrelék alkoholt mérnek.

Akkor is tartósan autó nélkül marad a család, ha a kiskorú elcseni szülei járművét, hogy barátaival autózzon egyet. Mindegy, hogy a szülő tudomásával vagy anélkül vitte-e el a gyermek az autót, ha nincs jogosítványa, a gépkocsit elkobozzák. Sok jogász alkotmányellenesnek tartja a büntetést, mondván, hogy a rendőrség nem veheti el a magántulajdont (ami ugyebár nem más, mint törvényesített rablás – a szerk. megjegyzése.)

Ha valaki nem tudja majd kifizetni a büntetését, börtönbe kerül. Mindezekből világosan leszűrhető, hogy a szerb kormánynak esze ágában sem áll javítani a közlekedés feltételein, a nevelő hatást pedig kizárólag a polgárok zsebeinek kiürítésében látja.

PannonRTV nyomán F.J.

.

Megosztás

A nap idézete

„E korba születtünk, és bátran kell a számunkra elrendelt utat végigjárni, más választásunk nincsen. Reménység és menekülés nélkül kitartani az elveszett poszton: ez a kötelességünk. Kitartani, mint a római katona, kinek csontjait ott találták Pompeji kapuja előtt, aki meghalt, mert a Vezúv kitörésekor elfelejtették felváltani. Ez az igazi nagyság, ez az igazi race! A becsületes halál az egyetlen, amit az embertől nem lehet elvenni.”

/Oswald Spengler/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • brrrrr brrrrr 2017.01.22. - 18:43
  "Azt sem kell figyelmen kívül hagyni, hogy Vučinić (számos ismert párttársával ellentétben) nem repült ...

  Bővebben...

   
 • Cetnik Cetnik 2017.01.20. - 18:07
  Ha valami itt nem tetszik költözz el!!!!

  Bővebben...

   
 • Anonimus Anonimus 2017.01.19. - 22:18
  Nem értem, hogy ez mért ennyire meglepő, amikor Magyarországon hivatalosan is dolgoznak a gyerekek, a ...

  Bővebben...

   
 • devszil devszil 2017.01.19. - 20:23
  Mindig mondom ,hogy veszélyes a sport! Főleg a sí!

  Bővebben...

   
 • Az igazság kedvéért Az igazság kedvéért 2017.01.19. - 16:33
  Csaba,tudnod kell Sloba nem is ember volt, ő egy vitéz volt. 2000 október 6-án, egy nappal a DOSzmánok ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information