2017, április 26, szerda
   
Betűméret

Tudták, hogy drogdíler, mégsem hajították ki a berlini merénylőt Németországból

anis-amri 0Komoly hibákat követtek el a német hatóságok a berlni merénylővel kapcsolatban, igaz, az az okmányok nélkül beözönlő tömegek szinte ellehetetlenítik a szolgálatok munkáját.

A német hatóságok dokumentálták, hogy a berlini merénylet elkövetője drogkereskedelemmel foglalkozik, köztörvényes bűncselekményeket hajtott végre, ennek ellenére nem tudták ezt bizonyítani és lépni vele szemben, ami szakmai hiányosságokra mutat rá - mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton.

Horváth József kifejtette, meglepőnek tartja azt az információt, miszerint a merénylő Svájcban szerezte volna be a lőfegyvert, mint mondta, Svájcban nagyon szigorúak a fegyvertartási szabályok.

Azzal kapcsolatban, hogy személyazonosító okmányok nélkül érkeztek tömegek Európába, a szakértő úgy vélekedett, a rendvédelmi és titkosszolgálati szervek munkája ellehetetlenül.

Véleménye szerint a támadásnak az is egy formája, amikor egy ország gazdasági erejét "szívják el", példaként hozta fel, ha egyesek hat-nyolc helyről is felvesznek segélyeket, tudatosan és tömegesen visszaélnek a fogadó ország jóhiszeműségével.

A berlini merénylet december 19-én történt egy karácsonyi vásárban. A merénylő, egy 24 éves tunéziai férfi teherautóval hajtott a tömegbe, amely során 12-en haltak meg és mintegy ötvenen megsebesültek.

(Alfahír)

 

.

Megosztás

A nap idézete

“De szeretnék eljutni, pajtás, Erdélybe, Kolozsvárra, Nagyváradra. Csak az Isten engedje megérni. Jaj, de szép lehet és de igaz magyarok élhetnek ott. Becsületes, dolgos jó magyar emberek. De szép lehet ez a föld. A Székelyföld, az lehet ám még a tündöklő szép világ, ahol ezek a kevés kenyéren felnőtt székely és csángó testvéreink élnek, magasan a hegyen, az Isten közelségében. Nem is lehet az ilyen ember rossz ember, hiszen olyan közel lakik az Úristenhez, hogy az égbõl rákönyököl a házára, vityillójára a jóság és a szeretet."

/Sértő Kálmán/
 

Utolsó hozzászólások

 • aga aga 2017.04.24. - 19:16
  60 éves nénivel egy árvácskáért? Ugyan már! Nem cigány, még szép hogy nem cigány, azok nehezebb ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.04.24. - 16:36
  .....éneklik a félig török, félig kazár agyhalottak.

  Bővebben...

   
 • Tengerecki Pál Tengerecki Pál 2017.04.24. - 00:44
  Szerintem utcai népi összejövetellel megünnepelni ezt a jó hírt. Valóban jó lenne tudni hova kell ...

  Bővebben...

   
 • No comment No comment 2017.04.23. - 22:28
  Ez már sok! Mi a helyzet a kedvezo hitelu lakás támogatással, én mint két gyermekes családapa 30 évre ...

  Bővebben...

   
 • Tengerecki Pál Tengerecki Pál 2017.04.22. - 18:11
  Paligó, nem hagyom, hogy beszólj a Krisztinek!Talá n ő az első, akármilyen párthoz is tartozzon, aki ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information