2017, január 18, szerda
   
Betűméret

Kelebia: Ki védi a migránsokat, és ki védi meg a lakosságot?

5738-mMigránsok foglalják el az üresen álló házakat, és teszik tönkre hosszú évek munkáját.
 
Egy kétségbeesett szabadkai lakos levelét közölte le a subotica.com portál, amelyben a panaszos arról ír, hogy Kelebián a határhoz legközelebb álló utcában van egy házuk, amelyet becsületes és kemény munka árán tudtak megszerezni és renoválni.
A család terve az volt, hogy a megmaradt kisebb munkálatok befejeztével tavasszal költöznek át, sajnos a jelek szerint ez csak terv maradhat, ugyanis a migránsok számos alkalommal betörtek az ingatlanba ott tetemes károkat okozva. Így például az ablakokat betörték, az ajtókat felfeszítették, a szoba közepén tüzet gyújtottak. 

A panaszos levele kiemeli, hogy minden esetben jelentették a betöréseket a hatóságoknak. "Amikor felhívjuk a határrendészeket, akkor azt mondják, hogy ez nem az ő hatáskörük, hívjuk a 192-es számot, amikor a rendőrség segélyhívóját tárcsázzuk, akkor azok azt mondják hívjuk a mezőőröket, azok pedig a határrendészekhez irányítanak vissza bennünket és így körbe. Az ügyeletes ügyész sem akart kijönni a helyszínre, és bár csak telefonon keresztül hajlandó tájékozódni mégis kijelentette, hogy nincs alapja az eljárásnak és, hogy a migránsoknak is meg kell húzniuk magukat valahol éjszakára." - meséli a sértett. 

5738-IMG-20170108-130550

Így hát a levél írója is jogosan veti fel a címben olvasható kérdést: Ki védi a migránsokat, és ki védi meg a lakosságot, egyáltalán kihez forduljanak hathatós segítségért? 

"Amit évek alatt felépítgettünk, azt most egyesek lerombolják (...) nekünk nincs már sem idegünk, sem anyagi lehetőségünk, hogy helyreállítsuk a károkat. Mi csak azt szeretnénk, hogy bennünket, az ország polgárait, akik becsülettel dolgozunk és fizessük az adót, bennünket is megvédjenek, ahogy védelmezik azokat, akik most már több éve megsemmisítik azt, amit felépítettünk." - zárja sorait az elkeseredett levél író. 

 .
  
Megosztás

A nap idézete

"Bármit is hoz a jövendő, kérve kérek minden magyart, aki e névre méltó és akár otthon szenved némán az idegen uralom alatt, akár kiüldözötten keres magának és családjának fedelet, meg falatot széles e világon: temessen el minden pártviszályt és személyes perpatvart és csak egyetlen egy célra vesse tekintetét, fordítsa minden erejét és csakis ezért dolgozzék, meg imádkozzék. Ez a cél mindnyájunk közös, szent célja: Magyarország felszabadítása."

/Horthy Miklós kormányzó/

 

Utolsó hozzászólások

 • Csaba Csaba 2017.01.18. - 15:19
  Persze,hogy kell a pópáknak az órabér...különb en miből tartanák a homoszexuális zsúrokat?miből ...

  Bővebben...

   
 • Maugli Maugli 2017.01.18. - 08:05
  Tarcal hegy magyarul, akkor miért kell a címben szerbül írni?

  Bővebben...

   
 • Franz Lutzy Franz Lutzy 2017.01.17. - 21:19
  Hivatalos USA-statisztika szerint az USA-ban kétmillió ember egyáltalán nem beszél angolul (amerikaiul).

  Bővebben...

   
 • Az igazság kedvéért Az igazság kedvéért 2017.01.17. - 15:54
  Slobodan Milosevic semmiképpen nem nevezhető háborús bűnösnek. Mivel ezt a hágai törvényszék sem volt ...

  Bővebben...

   
 • Gyula Gyula 2017.01.15. - 23:24
  A zentai hídon nincsen térfigyelő kamera. Ez az állítás nem igaz, amit leírtak. A videókban sehol nem ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information