2017, február 23, csütörtök
   
Betűméret

Kelebia: Ki védi a migránsokat, és ki védi meg a lakosságot?

5738-mMigránsok foglalják el az üresen álló házakat, és teszik tönkre hosszú évek munkáját.
 
Egy kétségbeesett szabadkai lakos levelét közölte le a subotica.com portál, amelyben a panaszos arról ír, hogy Kelebián a határhoz legközelebb álló utcában van egy házuk, amelyet becsületes és kemény munka árán tudtak megszerezni és renoválni.
A család terve az volt, hogy a megmaradt kisebb munkálatok befejeztével tavasszal költöznek át, sajnos a jelek szerint ez csak terv maradhat, ugyanis a migránsok számos alkalommal betörtek az ingatlanba ott tetemes károkat okozva. Így például az ablakokat betörték, az ajtókat felfeszítették, a szoba közepén tüzet gyújtottak. 

A panaszos levele kiemeli, hogy minden esetben jelentették a betöréseket a hatóságoknak. "Amikor felhívjuk a határrendészeket, akkor azt mondják, hogy ez nem az ő hatáskörük, hívjuk a 192-es számot, amikor a rendőrség segélyhívóját tárcsázzuk, akkor azok azt mondják hívjuk a mezőőröket, azok pedig a határrendészekhez irányítanak vissza bennünket és így körbe. Az ügyeletes ügyész sem akart kijönni a helyszínre, és bár csak telefonon keresztül hajlandó tájékozódni mégis kijelentette, hogy nincs alapja az eljárásnak és, hogy a migránsoknak is meg kell húzniuk magukat valahol éjszakára." - meséli a sértett. 

5738-IMG-20170108-130550

Így hát a levél írója is jogosan veti fel a címben olvasható kérdést: Ki védi a migránsokat, és ki védi meg a lakosságot, egyáltalán kihez forduljanak hathatós segítségért? 

"Amit évek alatt felépítgettünk, azt most egyesek lerombolják (...) nekünk nincs már sem idegünk, sem anyagi lehetőségünk, hogy helyreállítsuk a károkat. Mi csak azt szeretnénk, hogy bennünket, az ország polgárait, akik becsülettel dolgozunk és fizessük az adót, bennünket is megvédjenek, ahogy védelmezik azokat, akik most már több éve megsemmisítik azt, amit felépítettünk." - zárja sorait az elkeseredett levél író. 

 .
  
Megosztás

A nap idézete

"Ha az idegen hódít, kiszakít, megrabol, megsemmisít: az szeretet, békítés. De ha én az ezer halál felé taszított, meglopott, megcsalt, a nyomorúság ezer szorításában vergődő magyarság védelmére mozdulok: az gyűlölet."

/Szabó Dezső/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.02.22. - 19:14
  A sóról: https://www.youtube.com/watch?v=GSdx43QeNF0

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.02.22. - 19:14
  A hirtelen szívrohamnak lehetnek igen egyszerű okai, főleg ha az illető egészségi állapota látszólag ...

  Bővebben...

   
 • Csaba Csaba 2017.02.22. - 10:31
  Agyhalott liberális csürhe...tegyét ek fel magatoknak azt az egyszerű kérdést ha fordítva lenne a ...

  Bővebben...

   
 • Csaba Csaba 2017.02.22. - 10:27
  értem én"szegény"migr ánsok meg miegymás de ezek az önkéntesek miért nem a saját polgártársaikon ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.02.21. - 22:56
  #5 csaba2 Nem emlékszem, hogy a szüleidet emlegettem volna, meg különben is nem neked szólt a ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information