2017, április 28, péntek
   
Betűméret

Mégis lesz ma tüntetés: „A fiatalok csak sétáljanak minél tovább, ez nekem megfelel!”

aprotesti 3Az elképesztően arcátlan kijelentés természetesen a haladók vezérének száját hagyta el, miután megnyitott egy új fizetőkaput Belgrádban, a Vrčin felé vezető autópályaszakaszon. Megjegyzésével természetesen a tiltakozókra utalt.

Mint mondta, támogatja az utcákon tüntetőket. „Ezzel megmutattuk, hogy széles látókörűek vagyunk, demokrata elveket vallunk, és bebizonyítottuk, hogy Szerbia nagyon is élhető ország, tiszteletben tartja a szabad véleménynyilvánítást és a más elveket képviselőket” – mondta Aleksandar Vučić.

Hozzátette, politikai értelemben ez neki nagyon is megfelel. Ez speciel igaz, mert a demokrácia látszatát így – sajnos – sikeresen fenntartja. Legalábbis azok szemében, akik nem látnak tovább az orruknál, és akik a haladók által ellenőrzés alatt tartott, folyamatosan megtévesztő és hazug szerbiai médiumok információira támaszkodnak.

Ugyanakkor továbbra sem reagál a tüntetők követeléseire, még csak egyetlen mondat erejéig sem hajlandó velük foglalkozni. Ezzel a hűséges (és saját véleménnyel talán nem is rendelkező) minisztereit, csatlósait bízza meg. Azaz, a haladók vezére szerint nagyjából ez a demokrácia.

Elfeledkezik arról, hogy a mellette leadott, közel kétmillió szavazat tudatában nem formálhat jogot arra, hogy az ellene voksoló, mintegy egymillió polgár véleményét figyelmen kívül hagyja. Azonban számára mindez szemmel láthatóan mégis mellékes...

A tegnapi bejelentésekkel ellentétben a legfrissebb hírek szerint csütörtökön, azaz ma este mégis sor kerül az immár hagyományossá vált tiltakozásokra.

Szerb sajtó nyomán F.J.

.

Megosztás

Hozzászólások   

 
0 #1 Phantom Y-m-d H:i
Mindenre "pozitiv" válasza Vucicnak.Tüntet ések,szavazás stb.Erős a gyanúm hogy őt csak erőszallal lehet kiszedni a székéből.Tény,h ogy okos ember aki tudja mit művel.Nehéz dolga lesz azoknak akik szembeszállnak vele.
Itt beszél a dolgokról.
https://www.youtube.com/watch?v=XhzniSWqTFg
Idézet
 

A nap idézete

„A magyar nemzet a hősiesség, a lelki nagyság és a méltóság arisztokráciája. Mikor fogjuk adósságunkat ez áldott nemzet iránt leróni, mely a Nyugatot megmentette? Vajha a francia történetírás leróhatná már egyszer hálájának adóját a magyarsággal, a nemzetek hősével szemben. E nemzet hősi példájával felemel és megnemesít minket. A magyar hősiesség magas erkölcs megnyilatkozása.”

/Jules Michelet/

 

Utolsó hozzászólások

 • Franz Lutzy Franz Lutzy 2017.04.27. - 07:36
  einsteini (melléknév)

  Bővebben...

   
 • Totyesz Totyesz 2017.04.26. - 21:58
  Franci látom megoldottad az univerzum keletkezésének Einsteini kérdését! Szerintem Nobel dijjra ...

  Bővebben...

   
 • Franz Lutzy Franz Lutzy 2017.04.26. - 10:55
  strucc

  Bővebben...

   
 • anti migráncs anti migráncs 2017.04.26. - 09:53
  Ez így igaz !!!!!! Tudjuk ki támogatja ezt a legjobban, ki az aki kezdettől fogva a migránsokat védi ...

  Bővebben...

   
 • Miskolczi József Miskolczi József 2017.04.26. - 09:03
  A szerző kissé tévúton jár. Az eset nem valamely temetkezési magánvállalatba n történt, hanem az ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information