2017, február 25, szombat
   
Betűméret

„A szerb kormánynak nincs meg az a képessége, hogy szembeszálljon a kihívásokkal”

vuk-jeremic-kiemeltA világ és közvetlen környezetünk biztonsága az elmúlt néhány évben súlyosan megromlott.

Az aktuális szerb hatalom sajnos nem fordít kellő figyelmet erre a jelenségre.

A Közel-Kelet radikalizációja közvetlenül kihat az európai országokra, ami a Balkánon is konkrétan érezhető. Ne feledjük például, hogy az elmúlt két évben mintegy másfél millió illegális határátlépés jegyeztek fel a balkáni régióban!

Ahelyett azonban, hogy a szerbiai képviselőház érdemében napirendre venné a migránskérdést, egyetlen ember hoz belső ellentmondásokkal teli, következetlen döntéseket. Teszi ezt azzal a szemmel látható szándékkal, hogy megszerezze az egyes európai uniós országok szimpátiáját. Ezzel a balkáni ország azt a benyomást kelti, hogy politikai akaratát teljes mértékben más hatalmaknak rendeli alá. Ez felelőtlenség, és káros.

A migráció azonban nem az egyetlen komoly kihívás, nem szabad megfeledkeznünk a régióban „szunnyadó” dzsihadista sejtekről sem. Ez a jelenség minden demokratikus országban komoly viták tárgyát képezi, míg Szerbiában igyekeznek „elfojtani” az ezzel kapcsolatos párbeszédeket.

Ehelyett a politikai marketing és a polgárok feletti teljes ellenőrzésre való törekvés jellemzi az ország vezetését. Ezt szem előtt tartva vajon hihetünk-e a kormány az ország biztonságának megőrzését célzó képességében és kapacitásában?

Habár a rezsimhű sajtó és a közösségi oldalak agresszív módon támadnak azzal a váddal, hogy pánikot keltek, mégis kimondom azt, amiben leginkább hiszek: a kormányzó „elit” képtelen a külpolitikai és biztonsági kérdések értelmezésére, illetve nincs meg az a képessége sem, hogy hatékonyan szembeszálljon a kihívásokkal – legyen szó akár áradásokról, migrációról, ellenőrizetlen helyzetekről, vagy terrorizmusról.

(Vuk Jeremić, a Nemzetközi Fenntartható Fejlődéssel Foglalkozó Központ elnökének szavaiból idéztünk.)

Danas nyomán F.J.

.

  

Megosztás

Hozzászólások   

 
0 #1 Nagy Attila Y-m-d H:i
Ez a vezető kellene Szerbiának. Vége lenne a bénázásnak elég hamar. ....ja, hogy az ittenieknek a mostani állapot épp megfelel...
Idézet
 

A nap idézete

"A hazaszeretet egy nemzetben az, ami a testben az egészség! Attól naggyá nő, anélkül elsorvad. Hazaszeretet nélkül nincs Nemzet, csak horda. A nagy nemzeteket az tette naggyá. A hazaszeretetet nem lehet magyarázni, mint nem lehet az egészséget, ami nélkül meghal a test. Mibelőlünk, magyarokból, – hát nem veszitek észre?! – hogy évtizedek óta próbálják azt kilopni, és vele egyetlen erőnket, a lelkünk önérzetét! Egyforma nemzeti kincsünk a vagyonunk, az eszünk, a becsületünk és az időnk! Ezeket a kincseket lopjuk mi meg mindennapi, apró hazaárulással!"

/Jászai Mari/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tengerecki Pál Tengerecki Pál 2017.02.24. - 23:29
  De addig biztosan nyugdíjazza magát politikailag, amíg tart a jelen mandátuma. Aztán kilépve a MM-ből ...

  Bővebben...

   
 • kritikus kritikus 2017.02.24. - 21:32
  Ha kémeim jelentése pontos akkor ez a néhai pártelnök Kasza József háza - volt.

  Bővebben...

   
 • kritikus kritikus 2017.02.24. - 13:43
  Tudtommal az öntudatos magyarok nem is akarnak szavazni - senkire!

  Bővebben...

   
 • Tengerecki Pál Tengerecki Pál 2017.02.23. - 21:09
  Mi lett volna az egész olimpia ujraszervezéséb ől, ha hajdanán a tömérdek munka és szervezés helyett ...

  Bővebben...

   
 • Franz Lutzy Franz Lutzy 2017.02.23. - 19:29
  Végleg nyugdíjba vonult.

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information